blog

Justin Sun loog, Warren Buffet: ‘Ik heb geen bitcoin of cryptocurrency’

By 24 februari 2020No Comments

Een paar weken terug dineerde TRON-oprichter Justin Sun met Amerikaans zakenman Warren Buffet. Sun betaalde maar liefst 4,5 miljoen dollar om te mogen dineren met Buffet. Dat bedrag ging naar het goede doel, het helpen van daklozen aan eten in San Fransisco.

Justin Sun ging vol goede moed naar het diner, met het idee om Warren Buffet te overtuigen van het nut van cryptocurrency. Maar wat blijkt nu: Warren Buffet heeft nooit bitcoin gekregen, ondanks dat Sun dat eerder wel beheerde. Dat vertelde de Amerikaanse zakenman in een recent interview met CNBC.

Buffet: ‘Cryptocurrency’s hebben geen waarde’

Warren Buffet ontkent alle uitspraken van Justin Sun.  Op de vraag of Justin Sun hem heeft overtuigd antwoordt hij dan ook het volgende:

“We hadden een fijne ontmoeting, maar cryptocurrency heeft in principe geen waarde. Cryptocurrency produceert namelijk niets.”

Hij gaat verder: “Wat er gebeurt is dat je een cryptocurrency koopt, en hoop dat die in waarde stijgt. Daarna kan je het verkopen, maar dan zit iemand anders ermee. Maar als we het over waarde hebben, zero.”

Buffet heeft geen bitcoin

Vervolgens vroeg de verslaggever hoe het was om bitcoin te hebben moest Buffet lachen: “Ik heb geen bitcoin of cryptocurrency, en zal dat ook nooit bezitten. Geen enkel bedrijf van ons doet iets met cryptocurrency.”

Ten slotte gooit Buffet nog een cliché op tafel: “Ik zou niet weten waar bitcoin voor gebruikt moet worden. Ik denk dat bitcoin nog het meest wordt gebruikt om illegaal geld te versturen. Dat is de economische bijdrage van bitcoin aan de maatschappij.”

Heeft Justin Sun dan alles bij elkaar gelogen?

Aan de tweets van Justin Sun te zien leek het erop dat Warren Buffet overtuigd was van cryptocurrency. Vooral deze twee tweets lijken iets heel anders te zeggen dan wat Buffet in het interview met CNBC zei. Wie heeft er nu gelijk?

Buffet lijkt dus niet van mening te zijn veranderd. En eigenlijk was dat ook wel te verwachten, gezien zijn eerdere uitspraken over bitcoin. Eerder noemde de zakenman bitcoin bijvoorbeeld al ‘rattengif in het kwadraat’.

Tja, probeer dat maar eens om te draaien.

Leave a Reply