blog

Analist: ‘Bitcoin kan dalen in aanloop van komende block halving’

By 24 februari 2020No Comments

Over minder dan tachtig dagen is het zover, de bitcoin block halving. Tijdens deze gebeurtenis wordt de beloning voor miners gehalveerd. Volgens velen heeft dit een positief effect op de koers, het aanbod van nieuwe bitcoins wordt namelijk gehalveerd. Bij een gelijke vraag kan dit de prijs enorm opdrijven.

Maar wat gaat de koers doen in aanloop van de block halving? Daar zijn de meningen nog over verdeeld.

Miners gokken niet op prijsstijging

Op Twitter wordt er druk gediscussieerd over het effect van de block halving op de bitcoin prijs.

Volgens crypto-analist Joseph Young is de kans groot dat de koers kan dalen in aanloop van de halving. Volgens hem verkopen miners nu meer bitcoin om hun winsten te pakken. Young stelt dat miners niet wachten op de halving in de hoop dat de koers omhoog schiet.

De opmerking van Young wordt al snel ontkracht door Ceteris Paribus: ‘Als de prijs niet omhoog knalt maar hetzelfde blijft, maakt het niet uit of je voor of na de halving verkoopt. Het is geen gok op prijzen die omhoog gaan, er zijn meer manieren om je te dekken tegen een daling.’

‘Op basis van historische data..’

Sommigen baseren zich op de koers na de vorige twee halvings. Maar kan je op basis van twee gebeurtenissen wel een voorspelling maken over de toekomst?

Niemand weet precies wat er gaat gebeuren, maar bitcoin begint het jaar in ieder geval al goed. Sinds begin januari is de koers met ongeveer 40 procent gestegen. Over het algemeen is het sentiment positief, je hoort steeds meer positieve koersvoorspellingen.

Zo waagde crypto-belegger Max Keiser zich vorige week zelfs aan een voorspelling van 400.000 dollar per bitcoin. Dat lijkt nu nog ver weg, met een koers van 9.000 euro op het moment van schrijven.

Wat denk jij dat de bitcoin koers gaat doen in aanloop van de bitcoin block halving?

Leave a Reply