blog

John Wick valt premier India aan met bitcoin en ethereum op Twitter

By 3 september 2020No Comments

Het persoonlijke Twitter-account van de Indiase premier Narendra Modi is gehackt. Vandaag verschenen er verschillende tweets die vroegen om bitcoin.

Twitter bevestigde dat het account van Modi is overgenomen, ze zijn op de hoogte van de activiteit en nemen stappen om het account beter te beveiligen. ‘We zijn de situatie actief aan het onderzoeken. Op dit moment zijn we ons er niet van bewust dat andere accounts worden beïnvloed’, vertelde een woordvoerder aan persbureau Reuters.

Doneer royaal

Volgens India Today werd in een reeks tweets gevraagd om Ethereum te doneren:  ‘Ik doe een beroep op jullie allemaal om royaal te doneren aan PM National Relief Fund for Covid-19, Now India begint met cryptovaluta, doneer eth alstublieft aan 0xae073DB1e5752faFF169B1ede7E8E94bF7f80Be6.’

Zijn account is het doelwit van een groep hackers die werken onder de alias ‘John ​​Wick,’ naar het filmkarakter. Ten minste twee walletadressen, een voor bitcoin en een voor ethereum, waren enige tijd zichtbaar voordat ze werden verwijderd. Een korte blik op de blockchain laat zien dat er geen coins zijn verstuurd naar beide adressen.

De groep die de verantwoordelijkheid voor de hack opeiste, benadrukte dat ze de e-commerce marktplaats Paytm Mall niet had gehackt. Dit is een reactie op een account dat beweerde de hackers te vertegenwoordigen. Dit account schepte op over het verkrijgen van toegang tot Paytm Mall op een Russisch online forum. Het moederbedrijf Paytm ontkent echter dat er gegevens zijn gestolen tijdens de inbreuk op 30 augustus.

Wel of niet meelopen

Crypto en India, het blijft een verwarrende relatie. Indiase rechtbanken hebben in maart een algemeen verbod op de handel in cryptocurrency opgeheven, waardoor het aantal exchanges in het land is toegenomen. Vorige maand beweerde een Indiase regeringsfunctionaris echter dat twee ministeries en de Reserve Bank of India actief werkten aan een wettelijk kader om cryptocurrency’s te verbieden.

Toch is dit een nieuw hoogtepunt van Modi, hij behoort nu tot een illuster gezelschap gehackte celebrity’s.

Op 15 juli werden namelijk minstens 130 spraakmakende Twitter accounts gehackt, waaronder die van de Amerikaanse oud-president Barack Obama en voormalig vicepresident Joe Biden, overgenomen door hackers die hun miljoenen volgers gratis bitcoin boden. De autoriteiten hebben het vermeende meesterbrein, de 17-jarige Graham Ivan Clark, gearresteerd, samen met twee andere personen die bij de aanval betrokken waren. Een vierde hacker wordt onderzocht.

Leave a Reply