blog

Japanners hebben liever Ripple (XRP) dan Ethereum, Nano en Chainlink volgen op afstand

By 16 juni 2020No Comments

Verrassende uitslag van een enquête van het Japanse Bitmax. Na bitcoin, is XRP de populairste munt onder Japanse crypto investeerders. Dat is verrassend, omdat Ethereum een grote marketcap heeft dan XRP.

XRP ontzettend populair

Op 12 juni plaatste de Japanse cryptobeurs Bitmax de resultaten op Twitter en niet alleen is XRP veel populairder dan Ethereum, Ripple’s munt komt ook ontzettend dichtbij Bitcoin. Van de 1.498 ondervraagden geeft 26% de voorkeur aan bitcoin en vlak daaronder met 25%, staat XRP. Ethereum bezet de derde plek met 9%.

Het blauwe gebied is ‘anders.’ En dit bestaat uit NEM, Mona, Nano, Chiliz en Chainlink. Maar voordat we Japan omdopen tot het land van de rijzende Ripple, onthoud dat de omvang van de steekproef klein is. Toch is dit niet de eerste keer dat een onderzoek uit Japan laat zien dat XRP populair is.

De Japan Virtual Currency Exchange Association (JVCEA) kwam in december 2019 ook met een soortgelijke bevinding. De JVCEA deed ook onderzoek naar welke cryptocurrency de voorkeur krijgt bij Japanners. Bitcoin stond op de eerste plaats, XRP op de tweede en Ethereum kon alleen maar volgen.

Koers XRP heeft geen best jaar

De populariteit van XRP in Japan vertaalt zich niet in een stijgende koers. De grafiek hieronder geeft de koers van XRP weer  vanaf begin 2019, dus iets langer dan anderhalf jaar. Vanaf mei 2019 was er sprake van een opleving van de koers. De munt was toen zelfs even meer dan 0,40 euro waard.

Toch valt dat in het niet vergeleken met de waarde in januari 2018, toen werd XRP even verhandeld voor 3,39 euro.

Precies een jaar geleden was XRP ongeveer 0,38 euro waard. En nu is zelfs daar niks meer van over. De waarde is gehalveerd naar 0,17 euro vandaag. Dat ligt ook ver onder het gemiddelde van 0,26 euro van de afgelopen anderhalf jaar.

Maar misschien is dit wel het moment om de tactiek van Warren Buffet toe te passen: be greedy when others are fearful. Ofwel, de koers van XRP staat zo laag, die kan alleen nog maar omhoog.

Leave a Reply