blog

Jack Dorsey tegen Reuters: bitcoin is beste internetgeld, CNN stemt in

By 12 september 2020No Comments

Jack Dorsey, de baas van onder andere Twitter en Square, werd geïnterviewd door Reuters. Hij zei dat bitcoin de meest logische keuze is als geldende internetvaluta.

Politiek commentator Van Jones van CNN is het daar mee eens. Hij retweette de video van Reuters en Dorsey en liet weten het hier mee eens te zijn. Of ja, een scepticus zou kunnen zeggen dat dit open voor interpretatie is (dat zijn wij niet).

Met meer dan 880.000 volgers weet Van Jones hier een groot publiek mee te bereiken. Ook al bestond zijn tweet maar uit één woord en een uitroepteken.

Bitcoin moet simpeler

Dorsey is al langer voorstander van bitcoin en hij financiert de ontwikkeling van de munt via het subsidieprogramma van Square. Square is een betaalapp waarin ook veel gebruik wordt gemaakt van bitcoin.

Hij zegt dat het de taak van Square Crypto is om het mensen gemakkelijk te maken om cryptocurrency te hebben, te begrijpen en vooral te gebruiken. Dorsey zei eerder al dat als bitcoin aan wil slaan bij het grote publiek, dan moet er nog wel wat verbeterd worden. Hij noemde de transactietijden en efficiëntie, evenals gebruiksvriendelijkheid.

‘Toegang krijgen tot crypto zou net zo eenvoudig moeten zijn als het overhandigen van papieren contanten.’

In 2019 was Dorsey nog van mening dat bitcoin nog niet klaar was om een ​​valuta te worden:

‘Het is niet functioneel als valuta. De pieken en dalen zijn als een investeringsmiddel en zijn gelijk aan goud.’

Daar komen de bitcoinners

Op het moment dat een (semi) bekend persoon iets over bitcoin tweet, dan kan je de klok er op gelijk zetten dat  hij of zij door een leger aan bitcoinners wordt uitgenodigd voor allemaal verschillende dingen.

Anthony Pompliano van Morgan Creek Digital nodigde Van Jones uit voor zijn podcast om te spreken over  crypto en strafrecht.

Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, noemde Jones een “wapenbroeder voor BTC” en zei dat zijn beknopte goedkeuring hem deed glimlachen.

Jones en Novogratz kennen elkaar want het zijn beide oprichters van Reform Alliance, een non-profitorganisatie die de hervorming van het strafrecht wil bevorderen, samen met rapper Jay-Z.

Leave a Reply