blogExchanges

Is het goed of slecht dat grootbanken meeliften op Bitcoin?

By 11 maart 2021No Comments

De Amerikaanse bank Goldman Sachs onderzoekt hoe ze kunnen voldoen aan de stijgende vraag van klanten om bitcoin te bezitten en erin te investeren, zegt bankpresident John Waldron.

Regelgeving en toenemende vraag bitcoin

Hij zegt dat klanten maar al te graag willen investeren, nu er betere regelgeving is. ‘De vraag van klanten neemt toe. We zijn gereguleerd over wat we kunnen doen. We blijven het evalueren … en gaan ermee door.’

De bank heeft onlangs haar cryptocurrency trading desk opnieuw opgestart en is deze maand begonnen met het verhandelen van bitcoin-futures en niet-leverbare forwards voor klanten. De desk is slechts een onderdeel van alles wat Goldman wil doen in cryptocurrency. Er zijn projecten gericht op het uitbuiten van blockchain technologie, en projecten gericht op digitale valuta van de centrale bank.

Geruchten over ETF

Goldman onderzoekt ook de mogelijkheden van een bitcoin exchange traded fund. Waldron zegt dat Goldman digitale activa kan bewaren en is in gesprek met toezichthouders en centrale banken over hoe banken moeten worden gereguleerd bij het omgaan met digitaal geld.

Pandemie zorgt voor explosie cryptocurrency

‘De pandemie veroorzaakte een explosie in de online handel, omdat consumenten het afgelopen jaar meer tijd hebben besteed aan winkelen vanaf de bank dan persoonlijk. Goldman gelooft dat deze trend zich zal voortzetten en dat het een overeenkomstige explosie zal veroorzaken in het gebruik van digitale valuta’, zei Waldron.

Bewaak je geld

Investeerder Peter Brandt is niet enthousiast over de plannen van de bank. ‘Wij oudgedienden hebben geleerd dat wanneer Goldman Sachs een marktniche betreedt, het tijd is om uw geld te bewaken.’ Brandt laat met een grafiek zien dat Goldman’s vorige poging tot een crypto trading desk samenviel met het einde van de bullrun van 2017.

De investeerder verduidelijkt dat hij niet per se denkt dat bitcoin nu al op zijn top is, maar Goldmans uitstapje betekent niet dat het per se goed is voor de bitcoin koers:

‘De meeste mensen gingen ervan uit dat mijn implicatie is dat $ BTC bovenaan / bovenaan staat. Deze Tweet was bedoeld om erop te wijzen dat Goldman’s betrokkenheid bij alle markten betekent dat het bedrijf een nieuwe invalshoek heeft bedacht om de huid van hun klanten af te nemen.’

Wat hij eigenlijk zegt: De bank doet niet aan liefdadigheid, maar wil profiteren van jou.

Leave a Reply