blog

Doge krijgt eigen decentrale marktplaats (DEX) en atomic swaps

By 11 maart 2021No Comments

Komodo, een cryptocurrency project en bouwer van blockchain-oplossingen, heeft DogeDEX ontwikkeld. Dit is een peer-to-peer gedecentraliseerde beurs die wordt aangedreven door de AtomicDEX-engine. DogeDEX is sinds de release op 1 maart al duizenden keren gedownload. Ook zijn er bijna 200.000 swaps met DOGE uitgevoerd.

Atomic swaps voor fans Dogecoin

‘Crypto heeft, net als internet, zoveel te maken met de community en Dogecoin is de munteenheid van internet. Gedecentraliseerde beurzen en non-custodial wallets zijn enkele van onze specialiteiten. We willen Shiba’s aanzienlijke fanbase in staat stellen crypto te verhandelen met de allernieuwste technologie, atomic swaps.’ Dit zijn de woorden van Kadan Stadelmann, CTO bij Komodo die de AtomicDEX-engine heeft gemaakt, de aansturende tradingengine van DogeDEX. Met Shiba doelt Stadelmann op het populaire hondje.

Kennis maken met cryptocurrency

De DogeDEX is ontworpen met het oog op bruikbaarheid, zodat gebruikers zich kunnen aanmelden en binnen enkele minuten kunnen handelen. Dat past wel bij de huidige doelgroep van Doge, jonge traders die via influencers en social media kennis maken met cryptocurrency.

Alle updates van de onderliggende AtomicDEX-engine zullen ook automatisch de DogeDEX bijwerken om ervoor te zorgen dat deze zo efficiënt en geavanceerd mogelijk blijft.

Private keys zelf beheren

De DogeDEX zal beschikbaar zijn op desktop, via browser en er is een mobiele app. Gebruikers kunnen Doge ook opslaan met de non-custodial wallet, zoals gebruikelijk bij gedecentraliseerde beurzen. Met non-custodial wordt bedoeld dat de gebruiker zijn eigen private keys in beheer heeft.

Traders kunnen met atomic swaps crypto rechtstreeks, peer-to-peer, uit wisselen zonder tussenkomst van een derde partij of tussenpersoon. Je kan zo bijvoorbeeld Dogecoin ruilen voor Chainlink, zonder tussenpersoon.

Atomic swaps passen goed bij het de ideologie achter blockchain. Je hebt geen toestemming nodig om een swap uit te voeren, het gaat via een decentraal systeem, de administratie is transparant en gebruikers blijven de baas over hun eigen coins. Overigens was Komodo er vroeg bij, hun eerste Doge naar Ethereum atomic swap vond plaats in 2017.

Wereldwijd zijn er relatief weinig beurzen en apps die Doge aanbieden. BLOX biedt Doge aan, en nu dus ook Dogedex.

Leave a Reply