blog

Is er goed geld te verdienen als Bitcoin- of Ethereum-developer?

By 2 juni 2021No Comments

Er is een grote vraag naar blockchain developers (ofwel coders, ontwikkelaars, engineers). Wij van Blockchain4talent krijgen dan ook meer dan eens de vraag wat een normaal salaris is voor bijvoorbeeld een Bitcoin- of Ethereum-developer. We hebben dit onderzocht en kwamen tot een mooie conclusie voor ontwikkelaars. Lees hier verder.

Salaris voor Bitcoin developers

De cijfers met betrekking tot salarissen lopen nogal uiteen. Volgens PayScale.com is een gemiddeld salaris van een Bitcoin-developer $103.319 per jaar en groeit de vraag naar een ervaren Bitcoin-developer exponentieel.

Laten we wat berekeningen uitvoeren om meer waardevolle inzichten te krijgen in het salaris van Bitcoin-developers. Codementor.io spreekt over een gebruikelijk uurloon van rond de $90 voor een Blockchaindeveloper ofwel $3.600 op wekelijkse basis, wat zich vertaalt in een maandsalaris van $14.400 op basis van een 40-urige werkweek. 

Klinken deze cijfers niet aanlokkelijk? Wekken ze je verlangen al om ook een ​​blockchain/Bitcoin-developer te worden? Dit is nog niet alles…

Het daadwerkelijke salaris

Volgens de gegevens die zijn verzameld door ZipRecruiter, een befaamde recruitment organisatie, is het jaarsalaris van een ervaren en bekwame Bitcoin- of Ethereum-developer minimaal $23.500 en kan dit oplopen tot $ 172.000. Een grote meerderheid van Bitcoin-developers verdient tussen de $82.000 en $141.000. In de Verenigde Staten verdienen zeer bekwame ontwikkelaars jaarlijks meer dan $156.000.

Dat gezegd hebbende, hangt een gemiddeld salaris van een Bitcoin-developer af van een groot aantal factoren zoals een specifieke vaardigheden, locatie en jaren ervaring.

Door een blik te werpen op de vacaturegegevens van Blockchain4talent (een Blockchain vacature site), zijn banen als Bitcoin-developer bijna overal beschikbaar. In Nederland verdient een Ethereum- of Bitcoin-developer rond de €85.000,- per jaar. De Covid-19-pandemie heeft gezorgd voor een nog snellere toename van de geldhoeveelheid in euro’s en dollars, de rente op spaargeld is tot nul gezakt (of nog lager) en de vrijheid om over je banktegoeden te beschikken wordt steeds beperkter. Deze ontwikkelingen hebben een positieve uitwerking op de populariteit van cryptocurrencies. PwC voorspelt dat Bitcoin en andere op blockchain gebaseerde cryptocurrencies klaar staan om de accountancy- en financiële sector met meerdere miljarden dollars te verstoren. Met deze ontwikkeling in gedachten kunnen we verwachten dat de vraag naar Bitcoin-developers en de op te strijken verdiensten blijft groeien.

Hoeveel een Ethereum developer verdient

Blockchain-ontwikkelaars moeten praktische kennis verwerven van Ethereum, een open source op blockchain-gebaseerde distributieve grootboektechnologie die de basis legt voor smart contracts. Om een ​​Ethereum-developer te worden, hoef je geen cryptografie en andere geavanceerde algoritmen te leren. Dit open source-platform automatiseert een aanzienlijk deel van het werk van een ontwikkelaar.

Net als bij Bitcoin vertrouwt Ethereum uitsluitend op het openbare blockchain-netwerk. Wat Ethereum onderscheidt van Bitcoin, is dat het de code achter de gedecentraliseerde applicaties uitvoert.

Ontegenzeggelijk worden Ethereum-developers goed betaald, maar Ethereum-developers moeten tal van vaardigheden verwerven om hun droombaan te krijgen. Veel job boards beschouwen Ethereum-developer niet als een afzonderlijke baan, daarom is er een gebrek aan gegevens over hun jaarsalaris.

Tegenwoordig werken veel IT-professionals, zoals beveiligingsdeskundigen, ontwikkelaars van web- en mobiele applicaties, Blockchain- en Ethereum-developers, het liefst remote als freelancer of consultant. Toen Blockchain4Talent op Upwork zochten, kwam de job board tot de ontdekking dat de meeste Ethereum-developers tussen de $50 en $100 per uur verdienen; toch een heel prettig salaris.

Conclusie

Bitcoin en Ethereum worden beide beschouwd als geavanceerde technologieën, maar tegelijkertijd zijn ze beide complex om te leren; vooral als je niet bekend bent met enkele onderliggende concepten, zoals consensusalgoritme, cryptografie en gecentraliseerde applicaties (dApps).

Een ander aantrekkelijk feit over de banen van Bitcoin- en Ethereum developers is de groeiende vraag naar externe werknemers. Volgens Hired (een bekende op technologie gebaseerde recruitment organisatie) werkt bijna de helft van de IT-professionals het liefst 100% remote.

Als je nu tijd en geld investeert om te leren over hoe het Blockchain ecosysteem achter de schermen werkt en op bits en bytes-niveau het systeem doorgrondt, betekent het dat je de toekomst van technologie beheerst en een toekomstige blockchain job met een maandelijks inkomen van 5 cijfers in het vooruitzicht hebt.

Blockchain4talent.com

Voor dit artikel is gebruik gemaakt van data vergaard door Blockchain4talent. Blockchain4talent is de grootste blockchain job board die het gehele aanbod aan blockchain-gerelateerde vacatures in West-Europa tracht inzichtelijk te maken en zo bezoekers van haar website zo goed mogelijk geïnformeerd laat solliciteren. Lees hier meer over Blockchain4talent.

Leave a Reply