blog

IOTA is hot, Tezos bereikt all time high en beide stijgen met meer dan 15%

By 11 augustus 2020No Comments

Zowel Tezos (XTZ) als IOTA zijn de afgelopen 24 uur met meer dan 15% gestegen. Het lijkt of de verschillende altcoins om de beurt mogen groeien, maar er zijn wel degelijk fundamentele redenen te bedenken voor de verhoogde interesse.

Tezos en IOTA zijn aan de beurt

In de afgelopen weken zijn er dagen geweest waarin altcoins uit de top 50 zomaar met 10,15 of zelfs 20 procent stegen. Chainlink en VeChain hadden bijvoorbeeld een fantastisch weekend. Vandaag zijn cryptocurrency’s Tezos en IOTA aan de beurt.

Volgens gegevens van CoinMarketCap was IOTA in staat om 17% te stijgen en een marktwaardering te bereiken van 927 miljoen euro, net geen miljard dus. De koers steeg van 0,296 naar 0,349 euro. In diezelfde periode steeg de Tezos koers met 16% en bereikte het een marktkapitalisatie van 2,7 miljard euro.

IOTA 1.5

Een van de belangrijkste redenen waarom IOTA zo veel nieuwe interesse van investeerders kreeg, is gerelateerd aan de lancering van de eerste fase van Chrysalis. Dit wordt een van de belangrijkste upgrades van het IoT-netwerk, waardoor het 1.000 transacties per seconde en bevestigingstijden van 10 seconden kan uitvoeren.

De IOTA Foundation deelde onderstaande op Twitter en zij zijn van mening dat de upgrade een geheel nieuwe ervaring zal brengen in het gebruik van het IOTA-netwerk.

Netwerkupdate en staking

Zo’n netwerkupdate wordt bijna altijd als een bullish signaal gezien. Kijk maar naar de koers van Cardano (ADA). Cardano lanceerde niet zo lang geleden Shelley, een netwerkupdate. Volgens de organisatie maakt dit Cardano een van de meest gedecentraliseerde en geavanceerde netwerk ter wereld. Velen zijn van mening dat Cardano hiermee een geduchte concurrent van Ethereum (ETH) kan worden en dat Cardano een groot aantal gebruikers en ontwikkelaars kan aantrekken.

Ook ChainLink (LINK) steeg dit weekend naar een all time high. De verwachting is dat Chainlink, net als Cardano, Ethereum en Tezos, een vorm van staking wil introduceren. Je kunt dan munten ‘inleggen’ om het netwerk te beveiligen, hier krijg je een beloning voor.

Naarmate de hele markt bullish wordt, zullen verschillende altcoins zich doorontwikkelen (of in ieder geval die indruk willen geven) en in de loop van tijd een groot aantal investeerders trekken.

Leave a Reply