blog

Invloed van coronavirus COVID-19 op bitcoin en cryptoconferenties merkbaar

By 11 maart 2020No Comments

Meerdere grote evenementen in Noord-Brabant worden afgelast vanwege het coronavirus. Dit soort maatregelen worden over de hele wereld genomen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan.

Ook crypto moet er aan geloven

Cryptoconferenties zijn bijna altijd internationaal opgezet en er worden dan ook sprekers van over de hele wereld ingevlogen om in gesprek te gaan met het publiek. Logisch dus dat ook crypto bijeenkomsten niet gevrijwaard blijven van de maatregelen om verspreiding tegen te gaan.

Vanochtend tweette de oprichter van TorusLabs, Zhen Yu Yong (Zen), dat hij is gediagnosticeerd met het coronavirus COVID-2019. De afgelopen weken was hij aanwezig bij de ETHLondon hackathon en de Ethereum Community Conference (ECC) in Parijs.

Hij raadt aan dat iedereen die met hem in contact geweest is zich laat testen.

Veel bijeenkomsten worden uitgesteld

De afgelopen weken heeft de dreiging op verspreiding invloed gehad op verschillende grote cryptocurrency-conferenties. De Paris Blockchain Week 2020 werd kortgeleden uitgesteld tot 9 december nadat Frankrijk een verbod op grote indoor-bijeenkomsten had ingesteld. Het ECC waar Zen aanwezig was werd vrijgesteld van het verbod, omdat er minder dan vijfduizend aanwezigen waren.

Het coronavirus had ook invloed op de blockchain-week in Londen, waar veel stoelen leeg bleven. Ook werden presentaties die eigenlijk ter plekke plaats zouden vinden, omgezet naar live streaming webinars.

Begin maart kondigde de Hong Kong Blockchain Week 2020 aan dat deze is verplaatst naar het weekend van 28 september. Vlak daarvoor werd bekend dat de Hong Kong Token2049-conferentie was verplaatst naar oktober.

De aankomende EDCON2020 in Italië werd op 22 februari geannuleerd en de Nitron Summit 2020 van Zuid-Korea is ook al uitgesteld.

Londen en Amsterdam gingen wel door

Gisteren was in Londen ook de jaarlijkse Digital Asset Summit van CryptoCompare. Ook deze werd minder goed bezocht, veel sprekers mogen namelijk van hun werkgevers de wereld niet meer overvliegen. Op de website van het evenement staat ook dat bezoekers en sprekers uit corona-rijke gebieden beter konden annuleren.

Op 5 maart was in Amsterdam de Conference.exchanges bijeenkomst. Deze ging door maar alle bezoekers kregen maskers en antibacteriële doekjes. De foto’s zien er  in ieder geval gezellig uit.

Consensus in gevaar?

In mei van dit jaar vindt in New York het jaarlijkse Consensus plaats. Dit is één van de grootste crypto evenementen van het jaar en deze valt perfect samen met de bitcoin block halving. Het is nog niet bekend of Consensus wel of niet doorgaat.

Leave a Reply