blog

Inception: driehoek in een driehoek kan Bitcoin naar 11.100 dollar brengen

By 30 september 2020No Comments

De afgelopen dagen is het verdacht rustig rondom bitcoin. De cryptocurrency beweegt zijwaarts en het is wachten op een grote beweging. In deze analyse lees je waarom die grote beweging zomaar eens deze week kan plaatsvinden!

De grote driehoek

Misschien ken je de film Inception wel, hierin dromen ze in een droom (in een droom (in een droom (in een droom))). Zoiets je ook op de grafiek van de bitcoin koers, daar heb je nu een driehoek binnen een driehoek.

De grote driehoek, die op de daggrafiek, kan de prijs naar ruim 15.000 dollar (12.780 euro) stuwen. Die zie je op de grafiek hieronder. Maar kijk je heel goed, dan zie je nog een kleinere driehoek.

De kleine driehoek

Leonardo diCaprio houdt het niet bij de daggrafiek, hij wil meer zien. Of zoals ze in de film zeggen:

De kleinere driehoek zie je namelijk beter bij de uurgrafiek van bitcoin. Bij een formatie zoals deze is het koersdoel zo groot als de ‘opening’ van de driehoek aan de linkerkant. In dit geval betekent dit dat de koers naar 11.136 dollar (9.485 euro) of 10.322 dollar (8.792 euro) kan gaan.

Een uitbraak naar boven kan bitcoin net dat zetje geven dat de koers nodig heeft om uit de grote driehoek te breken en naar 15.000 dollar te stijgen. Aan de andere kant zorgt een daling ervoor dat bitcoin de onderkant van de grote driehoek kan opzoeken.

Trend op lange termijn nog steeds stijgend

Als we kijken naar de weekgrafiek, dan zien we dat bitcoin zich nog steeds in een stijgende trend bevindt. De koers vindt namelijk al sinds mei ondersteuning op de blauwe trendlijn. Daarnaast beweegt bitcoin zich ook nu nog ruim boven de sterke weerstand van 10.500 dollar (8.951 euro), de zwarte lijn op de grafiek.

Wat verwachten we van bitcoin?

Veel driehoeken dus, maar op de lange termijn ziet de toekomst van bitcoin er nog goed uit. Maar wat kunnen we van de komende dagen verwachten? We beschrijven twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief), je kijkt hieronder naar de uurgrafiek van bitcoin.

Bullish
Breekt bitcoin uit de kleine driehoek, dan kan de koers stijgen naar ongeveer 11.140 dollar (9.500 euro). Dat is de groene lijn op de grafiek hierboven. Deze prijs komt ook overeen met de top van 19 september. Het is goed mogelijk dat de koers daar opnieuw weerstand vindt.

Bearish
Maar zakt bitcoin door de driehoek, dan moet je de prijs rond 10.300 dollar (8.784 euro)  in de gaten houden. Dat is de rode lijn op de grafiek, en dit komt overeen met de bodem tussen 21 en 23 september. Het kan zijn dat bitcoin daar nu opnieuw ondersteuning vindt.

Leave a Reply