blog

ICO’s bleken niet de volgende bitcoin op te leveren, DeFi is compleet anders

By 23 september 2020No Comments

Cameron Winklevoss gelooft dat de marktrevolutie van Decentralized Finance (DeFi) niet hetzelfde is als de hype van de Initial Coin Offering (ICO) van 2017. Er zijn namelijk al werkende producten de markt in gebracht die gebruikers helpen toegang te krijgen tot financiële oplossingen, zonder afhankelijk te zijn van een centrale autoriteit.

DeFi is niet hetzelfde als de ICO hype van 2017

In de afgelopen maanden hebben een groot aantal DeFi projecten hun producten op de markt gebracht. Deze geven gebruikers de mogelijkheid om toegang te krijgen tot innovatieve financiële oplossingen zonder afhankelijk te zijn van een gecentraliseerde derde partij. Denk hierbij aan direct crypto lenen van iemand die crypto wil uitlenen of via je eigen wallet op een exchange handelen.

Een van de meest populaire projecten van de afgelopen tijd is Uniswap met zijn UNI-cryptocurrency. De hele markt was enthousiast vanwege een airdrop die ze deden voor gebruikers die het platform gebruikten en vanwege de diensten die Uniswap momenteel aanbiedt.

Geen toestemming nodig

Gebruikers kunnen hun munten in slechts enkele seconden inwisselen voor andere digitale ERC-20-tokens. Dit zijn cryptomunten van projecten die gebouwd zijn op de blockchain van Ethereum. Ontwikkelaars hoeven niet eens toestemming te vragen om hun tokens op Uniswap te registreren en iedereen kan ze kopen. Dit heeft de prijs van verschillende op Ethereum gebaseerde digitale activa naar nieuwe hoogten gestuwd. Vergelijk dit eens met gecentraliseerde exchanges, onderdeel van hun verdienmodel is projecten laten betalen voor het aanbieden van hun coins.

Volwassen markt vergeleken met ICO’s

Hoewel er enkele projecten waren zoals SUSHI, die niet aan de verwachtingen van de gebruikers voldeden, lijkt de DeFi-markt veel volwassener te zijn dan de ICO-rage in 2017 en begin 2018. De gemeenschap strafte SUSHI onmiddellijk vanwege wanbeheer van het project. Wanbeheer werd tijdens de ICO-dagen van weleer niet afgestraft omdat iedereen risico’s nam om te kunnen investeren in “de volgende Bitcoin”.

Cameron Winklevoss zegt op Twitter dat DeFi’s revolutie echt is.

‘DeFi is niet hetzelfde als de ICO-rage van 2017″, zei hij. ‘Destijds werd er geld ingezameld omdat er shitcoin white papers geschreven werden in coffeeshops. DeFi is al live en werkt in het echt. Miljarden dollars zijn aan het werk en verdienen een positieve opbrengst. Dit is geen hypothetische vaporware, dit is echt.’

DeFi groter dan Ripple

Volgens data van DeFipulse was er op 18 september voor 13,25 miljard USD vastgezet in DeFi-projecten. Dat is meer dan de volledige marktkapitalisatie van XRP. Door verschillende koersdalingen is de waarde van die vastgezette dollars gedaald naar 8,3 miljard. Die dollarwaarde wordt berekend door te kijken naar alle bitcoins en ethers die gebruikers stallen bij verschillende projecten.

Leave a Reply