blog

Huisverzekeraar accepteert bitcoin en breidt portfolio uit

By 12 maart 2021No Comments

American Residential Warranty (ARW), een Amerikaans bedrijf voor verzekeringen en garantieplannen, is het volgende grote bedrijf met bitcoin in het investeringsportefeuille. Het in Florida gevestigde bedrijf zegt ook bitcoin te accepteren als vorm van betaling.

Rendement op geld verhogen

Volgens het persbericht heeft ARW de strategische beslissing om in Bitcoin te investeren genomen, met de bedoeling om de opties van zijn beleggingsportefeuille uit te breiden en het rendement op contanten te verhogen. Ze maken gebruik van cryptobeurs Gemini om hun cryptocurrency bij op te slaan.

Het bedrijf zegt dat de strategie voor kapitaalallocatie een mix is ​​van kortlopende investeringen met een laag risico en effecten met een gemiddeld tot hoger risico voor langetermijninvesteringen. ARW heeft niet bekend gemaakt welk bedrag ze in bitcoin willen investeren.

Cryptocurrency betalingsoptie

ARW treedt hiermee in de voetsporen van het Tesla van Elon Musk door aan te kondigen dat het niet alleen Bitcoin houdt als onderdeel van zijn investeringsportefeuille, maar ook cryptocurrency als betalingsoptie zal accepteren.

‘Door crypto te accepteren als betalingsoptie voor huiseigenaren, geeft ARW hun klanten niet alleen de meest uitgebreide huisgarantieplannen, maar geeft het ook aan dat American Residential Warranty een technologisch vooruitstrevend bedrijf is dat zich snel aanpast aan opkomende technologieën.’ luidt de aankondiging.

Andere bedrijven

Je zou het niet verwachten met zo’n naam, maar ARW komt uit de Verenigde Staten. De laatste maanden zijn er steeds meer bedrijven uit de VS die in Bitcoin investeren. MicroStrategy voegde vorige week nog eens 10 miljoen dollar aan Bitcoin toe aan zijn portefeuille, waardoor de totale voorraad van het bedrijf steeg tot 91.064 BTC. Tegen de huidige Bitcoin koers is de waarde toegenomen naar het duizelingwekkende bedrag van 5,1 miljard dollar. Tesla kocht in januari voor 1,5 miljard USD aan Bitcoin, dit is nu ongeveer 2,5 miljard dollar waard.

Ook buiten de VS lijken institutionele beleggers de weg naar Bitcoin gevonden te hebben. Aker ASA, een Noorse holding van miljardair-investeerder Kjell Inge Røkke, heeft een nieuwe business unit opgericht speciaal voor Bitcoin. Het beursgenoteerde Chinese techbedrijf Meitu liet op  5 maart weten dat ze voor 40 miljoen dollar (33,6 miljoen euro) aan Bitcoin en Ethereum kochten.

Leave a Reply