blogExchanges

Digital Currency Group wil 250 miljoen dollar investeren in Bitcoin van Grayscale

By 13 maart 2021No Comments

Digital Currency Group heeft plannen aangekondigd om tot 250 miljoen dollar te investeren in Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

De geplande investering betekent dat Digital Currency Group (DCG) uiteindelijk indirecte blootstelling aan bitcoin ter waarde van 250 miljoen dollar zou kunnen krijgen.

Eigenaar van Grayscale

Digital Currency Group is een risicokapitaalbedrijf dat zich richt op de digitale valutamarkt. Het hoofdkantoor bevindt zich in New York City en het bedrijf is opgericht door Barry Silbert. Saillant detail is dat DCG de eigenaar is van Grayscale,  en zij beheren op hun beurt weer GBTC. GBTC is ’s werelds grootste bitcoin-investeringsproduct met meer dan 35 miljard dollar aan activa onder beheer.

Bron: ycharts.com

Afhankelijk van timing

DCG zegt dat verschillende factoren een rol zouden spelen bij het verkrijgen van GBTC-blootstelling, waaronder de beschikbare contanten, de prijs en de heersende marktomstandigheden.

De timing is wel heel goed. Aandelen van GBTC worden op dit moment met korting verhandeld. Dit betekent dat GBTC goedkoper is dan de onderliggende bitcoins. De marktprijs van de secundaire markt is dus lager dan de intrinsieke waarde van zijn aandelen. Op dit moment is de premie op GBTC -5,43%.

Waarom is premie zo laag?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de premie zo laag is. Deze redenen kun je opdelen in klantgedrag en marktomstandigheden.

  • Klantgedrag: Sommige grote investeerders hebben winst genomen op hun aandelen. De bitcoin koers is natuurlijk ontzettend hard gestegen de afgelopen twaalf maanden. Ook kan er een arbitragespel gespeeld worden met de premies.
  • Marktomstandigheden: Lange tijd was Grayscale alleenheerser op de markt voor institutionele investeerders die blootstelling tot bitcoin willen. Concurrerende producten, zoals nieuwe bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in Canada, gooien roet in het eten.

Grayscale zit niet stil, en lijkt te reageren met een eigen Bitcoin ETF. Dit hebben ze nog niet zo publiekelijk naar buiten gebracht, maar verschillende vacatures op hun website verraden de intenties.

Leave a Reply