blog

Hongkong verbiedt cryptocurrency trading op ongereguleerde beurzen, vergunning nodig

By 3 november 2020No Comments

De regering van Hongkong wil de handel in cryptocurrency’s op ongereguleerde beurzen verbieden. Beurzen in Hongkong moeten een vergunning krijgen om verder te kunnen gaan. De regering is van plan om dinsdagmiddag een document te vrij te geven over de nieuwe regels, vertelt Christopher Hui Ching-yu in een interview met Yahoo Finance. Hui is secretaris voor Financiële diensten van Hongkong.

Alle cryptocurrency beurzen uit Hong Kong

De nieuwe regels hebben betrekking op alle soorten cryptocurrency handelsplatforms die in Hongkong actief zijn. Dat geldt ook voor buitenlandse beurzen die zich op Hongkong richten.

Hui: “Eenvoudig gezegd zullen we eisen dat alle handelsplatformen voor digitale valuta transparant werken. Onder het voorgestelde nieuwe regelgevende regime, moeten zij binnen de vergunningsvereisten van SFC passen en moeten alle consumentenbescherming en anti-geldwitwasregelgeving volgen.”

De nieuwe vergunningsregel zou voldoen aan de eisen van de Financial Action Task Force (FATF), waarvan Hongkong een van de meer dan 200 aangesloten jurisdicties is. Sinds vorig jaar heeft de internationale anti-witwasorganisatie al haar leden verplicht om verplichte licenties of registratie voor virtuele handelsplatforms in te voeren.

Stilstand van innovatie

Hugh Madden is bestuurslid van BC Technology Group, een platform voor digitale assets in Hongkong. Hij ziet de regelgeving niet zitten: “De nieuwe regelgeving zal waarschijnlijk leiden tot stilstand in de industrie, omdat niet alle handelsplatformen die vandaag de dag in Hongkong actief zijn, kunnen voldoen aan enkele van de vergunningsvereisten en de daarmee samenhangende nalevingskosten.” Hij verwacht dat een aantal van de beurzen Hongkong zullen verlaten.

In die zin lijkt de situatie in Hongkong ook wel op die van Nederland. In april 2020 stemde de Eerste Kamer voor een nieuwe wet die ervoor zorgt dat Nederlandse cryptobedrijven onder het toezicht van de Nederlandsche Bank vallen. Niet alle partijen konden voldoen aan deze nieuwe regels, en sommige kleinere partijen zijn gedwongen om te stoppen.

Leave a Reply