blog

Handelsvolume van bitcoin is keer 50 gegaan sinds halving 2016

By 12 mei 2020No Comments

In de afgelopen vier jaar is het gemiddelde maandelijkse handelsvolume van Bitcoin exponentieel gegroeid. En als je de statistieken van bitcoin de halving van 2016 vergelijkt met die van gisteren, dan zie je pas echt hoe hard bitcoin is gegroeid.

De infrastructuur van de hele cryptocurrencywereld is drastisch veranderd sinds bitcoin in 2016 een halving onderging. De cijfers verdienen het echter om onder de loep te nemen.

Handelsvolume groeit enorm hard

Zoals Cryptowatch op Twitter schreef, beleefde bitcoin zijn beste maand van 2016 in juni. Het handelsvolume van die maand was 1,5 miljard dollar. Vergelijk dit met april 2020, het handelsvolume is nu bijna 30 miljard dollar. Het volume is in vier jaar tijd met een factor 50 gestegen.

Niet alleen de handel steeg, maar ook de aandacht. In vergelijking met 2016 is er op Google vier keer zoveel gezocht op Bitcoin Halving. Dit kan komen door de koers maar ook doordat er meer aandacht is voor het fundament van bitcoin.

Tijdens de bitocin halving van 2016 steeg de prijs van bitcoin tegen het einde van het jaar van ongeveer 400 naar 600 dollar. Doordat er maar twee eerdere halvings zijn geweest, en alleen die van 2016 enigszins vergelijkbaar is met die van gisteren, is het eerder een steekproef dan een trend. Maar we hopen uiteraard op een herhaling.

Bitcoin koers stagneert op dag van halving

Maar op die herhaling moeten we nog even wachten. Bitcoin steeg nauwelijks sinds gisteren. De munt handelt juist de andere kant op, en laat een kleine daling zien. Maar het is nog vroeg na de halving, analisten verwachten dat het nog wel een paar maanden kan duren voordat een volgende bullrun zich aandient.

Vorige week werd bekend dat 2% van de investeringen van mega-investeerder Paul Tudor Jones uit bitcoin bestaat. Mike Novogratz reageerde hier vervolgens op bij CNBC:

Ik verwacht dat vasthoudt aan een prijs van 8.000 tot 8.500 dollar en meteen weer gaat handelen. We zien in onze winkel een enorme toename van interesse in bitcoin, in het binnenkrijgen van crypto van vermogende particulieren, van fondsen … Het voelt alsof er eindelijk een kudde op komst is.

Ik wacht en wacht op de institutionele kant. Ik denk dat het Tudor Jones-nieuws erg groot nieuws is, omdat het in sommige opzichten het risico met zich meebrengt om er dom uit te zien bij het kopen van bitcoin.

Leave a Reply