blog

Financiële waakhond Amerika keurt STO goed, volgende stap is Coinbase

By 12 mei 2020No Comments

De financiële waakhond van de Verenigde Staten is de SEC, zij hebben een security token offering (STO) goedgekeurd van het Singaporese blockchain-project BHD. De volgende stap is de STO aanbieden via cryptobeurs Coinbase.

Papieren rompslompje

Op 30 maart keurde de SEC de STO goed onder een zogenaamde D-vrijstelling. Formulier D is een registratie waarin een bedrijf essentiële informatie voor potentiële investeerders bekendmaakt bij de uitgifte van effecten. Het formulier is veel korter dan de lange rapporten die vereist zijn voor de verkoop van een niet-vrijgesteld effect aan Amerikaanse investeerders. Goedgekeurde projecten kunnen hun waarde alleen verkopen aan geaccrediteerde investeerders.

Exclusieve club

Amerikaanse geaccrediteerde investeerders zijn individuen met een nettowaarde van meer dan 1 miljoen dollar. Je behoort ook tot deze groep als je consequent meer dan 200.000 dollar per jaar verdient of als je een bedrijf hebt met meer dan 5 miljoen dollar aan activa. Ofwel, de drempel is hoog om te boek te mogen staan als geaccrediteerde investeerder.

BHD kondigde gisteren aan dat zij hun goedgekeurde STO willen verspreiden via Coinbase. Normaal gesproken geeft een bedrijf aandelen uit via een initial public offering (IPO) op de beurs. BHD geeft tokens uit in plaats van aandelen en die tokens moeten verkocht worden via Coinbase.

Wat is er zo bijzonder aan BHD?

Dit is absoluut geen investeringsadvies, maar we willen wel uitleggen wat zij precies doen. BHD gebruikt een blockchain op basis van CPoC, dit staat voor Conditional Proof of Capacity.

Met algoritmen voor consensusmechanismen binnen het Proof of Capacity-framework kunnen knooppunten in het blockchain-netwerk de beschikbare ruimte op de harde schijf gebruiken om te minen, in plaats van de rekenkracht van hun apparaat.

BHD zegt dat het gebruik van een harde schijf als consensusdeelnemer het energieverbruik verlaagt en daardoor de toegangsbarrières voor netwerkleden verlaagt, wat mogelijk kan leiden tot meer decentralisatie.

Ook zeggen ze dat CPoC ASIC-bestendig is, het levert geen voordelen op om toepassingsspecifieke geïntegreerde circuitchips te gebruiken. Deze ASICs worden veel gebruikt om bitcoins te minen.

Bitcoin en Coinbase

BHD heeft als doel om een energie-efficiënt cryptocurrency- en miningecosystyeem te creëren. Als je je ogen dichtknijpt en veel fantasie gebruikt is het dus een soort bitcoin, maar dan met een ander consensusalgoritme.

De volgende stap is om hun coin op Coinbase te krijgen. Dat moet gaan volgens de voorwaarden van het Digital Asset Framework, dat uitgebreide criteria omvat zoals beveiliging en code, nalevingsvereisten, teambeoordeling, schaalbaarheid, marktvraag en governance.

Leave a Reply