blogExchanges

Grote commerciële bank DBS uit Singapore opent crypto handelsplatform voor Bitcoin, Ethereum en XRP

By 27 oktober 2020No Comments

De Singaporese DBS bank heeft aangekondigd een crypto exchange te openen. Met de DBS Digital Exchange, de door de bank gesteunde beurs, kunnen bedrijven en investeerders ‘het enorme potentieel van cryptocurrencymarkten aanboren’.

DBS staat voor Development Bank of Singapore.

Belangrijk voor grote partijen

Maar waarom zouden klanten gebruik willen maken van een cryptobeurs van een bank? Het biedt gebruikers wel degelijk voordelen, zoals de zekerheid van institutionele beveiliging en bedrijfscontinuïteit, processen om frauduleuze activiteiten te voorkomen, monitoren, opsporen en te beperken, en strikte naleving van de antiwitwas- en terrorismefinancieringsregels.

Meer investeerders bereiken

Via DBS Digital Exchange kunnen zowel mkb’ers als grote bedrijven gebruikmaken van een Security Token-platform om kapitaal aan te trekken door de digitalisering van hun effecten en activa. De belofte is dat er een bredere basis van investeerders bereikt kunnen worden die via de traditionele weg geen toegang hebben tot tokens.

Bitcoin, Ethereum, XRP en Bitcoin Cash

Su Zhu noemt dit de gemakkelijkste on ramp voor degenen die bankieren in Singapore. De verhandelbare crypto’s voor nu zijn bitcoin, ethereum, xrp en bitcoin cash.

DBS Digital Exchange wordt gereguleerd door de Monetary Authority of Singapore en wordt financieel ondersteund door de bijbehorende bank. De DBS Bank heeft decennia aan ervaring op de kapitaalmarkten en in bewaardiensten.

Twee opties op beurs

Voor zover nu bekend is, biedt de beurs twee opties:

  1. Handel in de grote cryptocurrency’s waaronder bitcoin en ethereum.
  2. Een platform om STO’s te lanceren. Dit zijn security token offerings, waar bedrijven aandelen in de vorm van tokens uitgeven.

DBS omschrijft security tokens als beursgenoteerde cryptografische tokens die worden ondersteund door echte activa zoals aandelen, fysieke eigendommen, vastrentende instrumenten en zelfs kunst. Security Token Offerings, of STO’s, verwijzen naar het openbaar aanbieden van deze security tokens.

Niet beurs, maar bank bewaart assets

In tegenstelling tot de meeste crypto beurzen, bewaart DBS Digital Exchange geen digitale activa. Dat betekent niet dat het een DEX is, in plaats daarvan worden alle digitale activa bewaard bij DBS Bank. Om de digitale activa van klanten veilig te houden, heeft DBS Bank DBS Digital Custody geïmplementeerd, een institutionele bewaaroplossing die speciaal is afgestemd op de bewaring van digitale activa.

DBS Bank heeft vestigingen en kantoren in Australië, China, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Zuid-Korea, Maleisië, Myanmar, de Filippijnen, Taiwan, Thailand, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Vietnam.

Leave a Reply