blog

Grootste bank van Amerika noemde bitcoin fraude maar accepteert cryptocurrency exchanges

By 13 mei 2020No Comments

J.P. Morgan is van toon veranderd. Directeur Jamie Dimon noemde bitcoin een paar jaar geleden nog fraude, maar de bank beheert nu wel de bankrekeningen van cryptobeurzen Gemini en Coinbase.

Bankrekeningen voor cryptobedrijven

The Wall Street Journal schrijft dat J.P. Morgan de bankrekeningen aanbiedt aan de Amerikaanse cryptobeurzen Gemini en Coinbase. Dit betekent dat J.P. Morgan deposito-, opname- en overdrachtservices zal bieden aan klanten van Coinbase en Gemini met Automated Clearing House (ACH) -infrastructuur.

Dit is groot nieuws, want historisch gezien is het voor cryptocurrencybedrijven moeilijk om betrouwbare bankrelaties te hebben. Banken weigeren vaak uit angst voor fraude en witwassen, hierdoor moeten veel bitcoinbedrijven vertrouwen op kleinere partijen, met een minder goede reputatie.

Perspectief op meer

Het is goed dat de starre houding van J.P. Morgan ten aanzien van bitcoin en cryptocurrency’s verandert, dit biedt ook perspectief op betere bankrelaties voor andere bitcoinbedrijven.

En dat is misschien ook wel de reden waarom J.P. Morgan deze kans aangrijpt, ze kunnen zich zo positioneren als een primaire speler in deze nieuwe markt. The Block in gesprek met een bankier: ‘Ze houden misschien niet van bitcoin, maar ze zagen een kans om naar binnen te duiken en bankrelaties te scoren in een groeiende markt met positieve voordelen.’

Een ander voordeel is dat een IPO realistischer wordt als je zaken doet met een in Amerika gerespecteerde bank. Daarnaast wordt gespeculeerd dat de JP Morgan coin aangeboden zou kunnen worden op zowel Coinbase als Gemini.

Hernieuwde interesse van instituties

De afgelopen weken hebben een paar extreem grote institutionele investeerders zoals Paul Tudor Jones laten weten in bitcoin te investeren. Koppel dit aan de hernieuwde houding van J.P. Morgan en dan lijkt de samenwerking met Coinbase en Gemini op een opleving van institutionele interesse in bitcoin.

Zoals de anonieme bankier aan The Block vertelde: ‘Dat de grootste bank van Amerika cryptobedrijven ondersteunt, betekent veel voor de geloofwaardigheid van de bitcoinindustrie.’

Leave a Reply