blogExchanges

Grootste bank uit Zuidoost-Azië opent crypto exchange voor bitcoin, xrp en ethereum

By 13 december 2020No Comments

Het wordt nu wel heel simpel om aan cryptocurrency te komen, zelfs voor grote partijen. DBS, de grootste bank van Zuidoost-Azië, heeft aangekondigd een cryptocurrency exchange te zullen lanceren. De beurs biedt handel in Bitcoin (BTC), Ether (ETH), XRP en Bitcoin Cash (BCH) aan.

Eerste door bank ondersteunde beurs

Volgens een verklaring van CEO Piyush Gupta zou DBS Digital Exchange ’s werelds eerste cryptocurrency-exchange zijn die wordt ondersteund door een traditionele bank. De beurs zal naar verwachting volgende week al openen en de handelsuren zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Hiermee kunnen de cryptocurrency’s worden verhandeld tegen vier fiatvaluta’s: de Singaporese dollar, de Amerikaanse dollar, de Hongkongse dollar en de Japanse yen. Naast cryptocurrency’s zou de DBS Digital Exchange ook Security Token Offerings ondersteunen, evenals Digital Custody Services.

Nieuwe mogelijkheden

Gupta noemt dit geïntegreerde aanbod van uitgifte, beleggen en verhandelen van effecten en tokens significant:

‘De huidige cryptocurrency exchanges hebben de neiging om niet de mogelijkheden te bieden die onze bankgroep wel kan bieden.’

Voldoen aan regelgeving kost tijd

DBS heeft enige tijd nodig gehad om de exchange te starten om ervoor te zorgen dat ze voldeden aan de wettelijke KYC- en AML-normen. Zoals de zaken er nu voorstaan, heeft DBS in principe al goedkeuring gekregen van de Centrale Bank van Singapore, de Monetary Authority of Singapore, waardoor de beurs georganiseerde markten kan exploiteren voor activa zoals aandelen, obligaties en private-equityfondsen.

SGX heeft 10% in handen

Verder neemt de nationale beurs van Singapore, SGX, een belang van 10% in het nieuwe handelsplatform. Volgens Loh Boon Chye van SGX:

‘We zijn verheugd om onze sterke punten op het gebied van marktinfrastructuur en risicobeheer toe te passen op deze onderneming. Er zijn aanzienlijke kansen om vertrouwen en efficiëntie bij prijsvorming te brengen in de wereldwijde digitale activa-ruimte. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met DBS om de reputatie van Singapore als internationaal financieel centrum met meerdere activa te versterken.’

Leave a Reply