blog

Groep met minimaal 32 ethereum om te staken wordt steeds groter

By 13 juni 2020No Comments

De upgrade van Ethereum naar ETH2.0 komt steeds dichterbij. Dat merk je aan het gedrag van investeerders, steeds meer Ethereum wallets bevatten minimaal 32 ether.

Meer dan 100.000 wallets met 32 ether

Nu denk je misschien, wat een gek aantal. Maar 32 ether is het minimale om deel te kunnen nemen aan het nieuwe proof of stake systeem van Ethereum. Op dit moment hebben al 120.000 wallets 32 ether verzameld.

Volgens een rapport van onderzoeksbureau Arcane Research, dat gebruik maakte van gegevens van on-chain analytics startup Nansen, is het aantal ethereum wallets met minimaal 32 ETH, het afgelopen jaar met 13 procent gegroeid. Arcane research concludeert dat dit allemaal is ter voorbereiding van de lancering van ETH 2.0.

Overstap naar proof of stake

Op dit moment wordt ethereum gemined volgens proof of work, net als bij bitcoin. Dat betekent dat je moet kunnen laten zien dat je werk verricht hebt. Dat wordt gemeten aan de hand van rekenkracht, ofwel het energieverbruik. Dat is een veilige en beproefde manier van overeenstemming bereiken, maar het kost ook veel energie. Daarom wil Ethereum overstappen op proof of stake. Proof of stake betekent dat je bewijst dat je een aandeel in het netwerk hebt.

Beleggers met minstens 32 ether in hun wallet komen in aanmerking om deel te nemen aan staking na de ETH 2.0 update. Veel mensen willen hier onderdeel van zijn omdat je rente krijgt over de munten die je vastzet.

Exchanges hebben meeste ether

Datawetenschapper Alex Svanevik zegt dat de meerderheid van de Ethereum adressen die in aanmerking komen voor de “32 ETH Club” van individuen zijn, en dus niet van grote cryptocurrency exchanges. Deze grote partijen hebben gezamenlijk minder dan 1.000 wallets. Toch zijn deze wallets wel de best gevulde wallets.

‘Van de 105 miljoen ethereum die de ’32 ETH Club’ adressen bezitten, zijn er minstens 32 miljoen ethers in handen van exchanges. Ofwel 30% van de hele voorraad is in handen van beurzen.’

Leave a Reply