blog

Grayscale koopt 150% van alle nieuwe bitcoins

By 28 mei 2020No Comments

Je hebt whales en je hebt Grayscale. Crypto-fondsbeheerder Grayscale Investments heeft sinds de bitcoin halving op 11 mei 18.910 bitcoins gekocht, terwijl er sinds die dag slechts 12.337 bitcoins zijn gemined.

150% van de nieuwe voorraad

Onderzoeker Kevin Rooke onderzocht de data en zegt dat de schatkist van Bitcoin Investment Trust verrijkt is met  150% van het aantal nieuwe bitcoins sinds de halving.

Zelfs Binance CEO Changpeng Zhao reageerde bullish op de grafiek: ‘Er is niet genoeg nieuwe voorraad om rond te gaan, zelfs niet voor één man.’

Het wordt alleen maar meer

Vorige week schatte Rooke dat Grayscale in het eerste kwartaal van 2020 tussen de 33% en 34% van het nieuwe aanbod had gekocht, ofwel, 60.762 bitcoins in 100 dagen. Gedurende deze periode werd er wekelijk voor 29,9 miljoen dollar geïnvesteerd in het bitcoin fonds van Grayscale. Barry Silbert, de oprichter van Grayscale kon het niet laten om hier op te reageren: ‘Wacht maar tot je Q2 ziet.’

Het lijkt er dus op of Grayscale in het tweede kwartaal twee keer zoveel bitcoins koopt per dag dan in het eerste kwartaal. Na de halving komt dat uit op 1.112,35 bitcoins per dag, in het eerste kwartaal waren dat er ‘maar’ 607,62 per dag.

Grayscale vindt bitcoin niet vergelijkbaar met digitaal geld van centrale banken

Met het koopgedrag van Grayscale, komt het niet als een verrassing dat ze bullish zijn over bitcoin. Als grote investeringspartij maken ze dan ook een statement door bitcoin te distantiëren van central bank digital currencies (CBDC).

CBDC’s worden soms gezien als synoniem voor, of als vervanging van, digitale valuta’s zoals bitcoin, maar ze vertegenwoordigen een betekenisvolle afwijking van de gedecentraliseerde protocollen die inherent zijn aan veel cryptocurrency’s.

Ze leggen de nadruk op het verschil tussen betalingsinfrastructuur en geld:

CBDC’s proberen de betalingsinfrastructuur te verbeteren, terwijl bitcoin een poging is om geld te verbeteren. Als CBDC’s aan kracht winnen, kunnen ze de waardepropositie voor bitcoin en andere digitale valuta’s versterken.

Het rapport over bitcoin en CBDC’s lees je hier.

Leave a Reply