blog

Google start samenwerking met Coinbase en BitPay voor bitcoin betaalkaart

By 20 januari 2022No Comments

Het grote Google heeft moeite om voet aan de grond te krijgen in de betaalindustrie en heeft nu het plan om daar met bitcoin verandering in te brengen. Op korte termijn moet het dankzij samenwerkingen met Coinbase en BitPay mogelijk worden om onder andere bitcoin vast te houden op digitale kaarten – om die tegoeden vervolgens als fiat uit te geven bij winkeliers. Indirect betalen met bitcoin met betaalkaarten van Google; dat klinkt als een interessante manier waarop bitcoin kan schalen.

Via deze weg hoeft een transactie met je bitcoin immers niet meer de blockchain te raken, maar gaat alles via de systemen van Google. Niet de manier waarop bitcoin ooit bedoeld is, maar je kan alsnog het gros van je bitcoin in een eigen wallet bewaren en het gedeelte waarmee je wil betalen bij Google onderbrengen. Zo blijf je voor het grootste gedeelte volledig de baas over je eigen vermogen en ben je voor een klein deel afhankelijk van de dienstverlening van Google. Wanneer Google precies met de digitale kaarten komt is nog niet duidelijk.

‘Crypto is iets waar we veel aandacht aan besteden’

Bitcoin en de rest van de industrie gaan langzaam maar zeker mainstream en zijn bijna niet meer weg te denken van het financiële wereldtoneel. Er moeten hele gekke dingen gebeuren wil bitcoin over tien jaar niet meer bestaan en de meeste mensen lijken zich dat inmiddels te realiseren. De adoptie zet gestaag door en steeds meer mensen kiezen ervoor om een klein deel van hun spaargeld in bitcoin te parkeren. Dat is ook bij Google opgevallen.

“Crypto is iets waar we veel aandacht aan besteden. Als de vraag van onze gebruikers en de bij ons aangesloten winkeliers evolueert, dan evolueren wij mee,” aldus Bill Ready, de president of commerce bij Google.

Volgens de rapportage van Bloomberg heeft Google samenwerkingen met het grote Amerikaanse handelsplatform Coinbase en bitcoin-betaalverwerker BitPay opgezet om de nieuwe functionaliteit aan de kaarten toe te voegen. Bill Ready liet verder aan Bloomberg weten dat zijn team nog op zoek is naar nieuwe partners om het ecosysteem te versterken, waardoor het er sterk op lijkt dat we Google binnenkort mogen verwelkomen in de bitcoin-arena.

Google heeft niet meer de intentie om een bank te worden

In oktober van het afgelopen jaar werd bekend dat Google de plannen met ‘Plex’ om gebruikers bankrekeningen te laten aanhouden bij het bedrijf heeft geannuleerd. “We zijn geen bank en we hebben ook niet de intentie om een bank te worden. Sommige projecten uit het verleden hebben ons soms onbewust een beetje die kant opgeduwd’, aldus Bill Ready. Google Pay moet eerder een verbindend platform worden voor consumenten op het gebied van hun financiën.

Om de expansie naar de bitcoin-arena extra kracht bij te zetten heeft Google met Arnold Goldberg een voormalig sterspeler van PayPal ingehuurd. Goldberg heeft binnen Google de taak gekregen om het bestuur van de betaaltak op zich te nemen om Google Pay naar een hoger niveau te tillen.

Met Google Pay kun je als gebruiker heel eenvoudig contactloos betalen op mobiele apparaten. Als onderdeel van de nieuwe plannen zal Google Pay veranderen in een digitale wallet, waarmee je naast bitcoin en andere digitale assets ook event-tickets, vliegtickets, vaccinatiepaspoorten en dergelijke in kunt bewaren. Met verschillende grote partnerships in de bitcoin-arena lijkt het niet lang te duren voordat we bitcoin kunnen bewaren bij Google.

Leave a Reply