blog

Google laat zien dat interesse in bitcoin niveau 2017 nadert

By 17 januari 2021No Comments

Hoe weet je of de gewone man weer meer interesse heeft voor bitcoin? Voor corona kon je daarvoor naar de kapper of een Uber pakken en een gesprek aanknopen. Maar je kunt ook kijken naar Google Trends, deze dienst houdt het aantal organische zoekopdrachten bij en wat blijkt? Bitcoin staat bijna op zijn hoogste punt ooit.

Bron: Google Trends

Hierboven wordt de interesse in bitcoin over de hele wereld weergegeven. Google gebruikt geen absolute cijfers, maar een indexcijfer. Als de grafiek uitslaat naar 100, dan is dat het hoogste punt ooit. Hieruit kun je concluderen dat in 2017 het meeste zoekvolume zat op bitcoin. En nu? De index zit op 80 en we naderen het hoogste punt ooit.

Bitcoin in de schijnwerpers

De interesse wordt ook aangewakkerd doordat nationale en internationale media, niet kunnen stoppen met praten en schrijven over bitcoin. Ja, er wordt soms heel negatief geschreven over bitcoin en andere berichten hebben nauwelijks waarde (bitcoin is 30.000, bitcoin is 35.000, bitcoin is 40.000). Al deze berichten zorgen ervoor dat bitcoin weer in de schijnwerpers komt te staan.

Niet gek natuurlijk, de koers van bitcoin is meer dan verdubbeld vergeleken met het hoogste punt in 2017. Toen speelde ook nog eens mee dat er heel veel hype was rondom ICO’s. Daar hoor je nu helemaal niks meer over.

Razernij van 2017

De huidige rally wordt voornamelijk gedreven door institutionele interesse. Ga maar na, bitcoin stijgt naar ongekende hoogtes, maar tot deze maand werd er nauwelijks gezocht op bitcoin. De hype en de razernij van 2017 is nog niet bereikt, dit betekent dat de piek van de interesse van consumenten nog niet is bereikt.

Het huidige klimaat voor bitcoin, op de hele wereld, is ook heel anders dan in 2017. Bitcoin is in de afgelopen vier jaar gelegitimeerd doordat overheden en Centrale Banken bitcoin belangrijk genoeg vonden om regels te bedenken. Die regels kunnen gezien worden als een belemmering, maar zonder deze zekerheid kocht geen enkel groot bedrijf of fonds bitcoin.Bedrijven nemen voortouw

In de afgelopen vijf maanden hebben grote investeerders het voorbeeld van MicroStrategy gevolgd en geïnvesteerd in de digitale activa. De reden? Deze bedrijven willen hun waarde beschermen tegen de zakkende waarde van fiatvaluta en ze willen zich beveiligen tegen inflatie.

Wij schreven eerder dat grote bedrijven als Square, SkyBridge Capital, PayPal en enkele gereguleerde hedgefondsen nu massaal op bitcoin overstappen. Daarnaast zorgt een fonds als Grayscale ervoor dat iedereen met geld zonder al te veel moeite kunnen gokken op de koers van bitcoin.

Grayscale werkt voornamelijk met geaccrediteerde particuliere beleggers en instellingen in de Verenigde Staten. Laatst werd ook het Bitwise / ETF Trends 2021 Benchmark rapport gedeeld. Hierin staat dat dit jaar 50 procent meer financiële instellingen op zoek zijn naar cryptocurrency’s als een hedge tegen inflatie en hoge rendementen.

Leave a Reply