blog

Garlinghouse wil aanklacht SEC tegen Ripple teniet doen met motie

By 4 maart 2021No Comments

Brad Garlinghouse heeft een kopie vrijgegeven van een brief die was ingediend door zijn advocaten. Hierin verklaart hij dat hij van plan is een motie tot verwerping in te dienen op grond van de SEC-aanklachten die tegen hem waren ingediend. Garlinghouse is de CEO van Ripple.

Een motie tot verwerping wordt ingediend wanneer een partij van mening is dat de klacht juridisch ongeldig is, wat kan worden gebaseerd op verschillende gronden.

Ripple en leidinggevenden

De aanklachten komen voort uit een zaak uit december 2020. Deze is destijds door de SEC ingediend tegen Ripple Labs en een paar belangrijke leidinggevenden. De SEC beweert dat XRP eigenlijk een security is, waardoor de verkoop ervan in de VS illegaal is.

Bitcoin en Ethereum geen security

Garlinghouse is er van overtuigd dat XRP niet als een security moet worden geclassificeerd en op dezelfde manier moet worden beschouwd als Bitcoin of Ethereum. De SEC heeft zich eerder uitgesproken over deze twee coins, en nadrukkelijk benoemd dat dit geen security’s zijn.

Nadat de rechtszaak aanvankelijk was aangespannen tegen Ripple Labs, zei Garlinghouse:

‘Geen enkel ander land heeft XRP geclassificeerd als een security. De SEC heeft XRP toegestaan ​​om al meer dan acht jaar als valuta te functioneren, en we twijfelen aan de motivatie om deze actie enkele dagen voor de wijziging in de administratie in te stellen.’

Met wijziging in administratie doelt Garlinghouse op de overgang van de regering van Trump naar die van Biden.

Brief ingezonden

Op 3 maart dienden de advocaten van Garlinghouse een brief in ‘waarin ze de intentie aangaven om een ​​motie tot verwerping in te dienen in reactie op de gewijzigde klacht van de SEC’.

De eigenlijke aanklacht van de SEC werd gewijzigd in een document van 18 februari 2021. Dit document was gericht op aanklachten tegen Garlinghouse wegens het helpen en aanmoedigen van niet-geregistreerde verkopen van XRP. De verdediging van zijn juridische team beweert dat ze moeten bewijzen dat Garlinghouse opzettelijk heeft deelgenomen aan het plegen van overtredingen door Ripple.

Kort voor de gewijzigde beschuldigingen werden gedeeld, dienden Ripple en de SEC een gezamenlijke brief in bij de federale rechtbank van New York. Hierin stond dat er ‘geen vooruitzicht op schikking is op dit moment.’

De verwachting is dat de rechtszaak niet voor 16 augustus 2021 wordt afgerond.

Leave a Reply