blog

Fonds Rotschild investeert miljoenen in Bitcoin en Ethereum

By 17 april 2021No Comments

Brevan Howard Asset Management en Rothschild Investment zijn de volgende twee vermogensbeheerders die investeren in cryptocurrency’s. Beide firma’s beheren 11 miljard dollar aan vermogen, en investeren gezamenlijk 60 miljoen dollar in cryptomunten.

Miljoenen in crypto-fondsen

Brevan Howard zal in eerste instantie tot 1,5% van het fonds beleggen in digitale activa, zo meldde Bloomberg op vrijdag. Rotschild Investment investeert 4,75 miljoen dollar in de Ethereum Trust-aandelen van Grayscale. Dat blijkt uit een aanvraag van Rotschildt aan de SEC. 

Brevan Howard Asset Management investeert 1,5 procent

Brevan Howard Asset Management is opgericht in 2002, en zal 1,5% van het huidige hedgefonds van 5,6 miljard dollar investeren in cryptocurrency. Dat beschrijft Bloomberg in ieder geval, maar de bron is anoniem.

Volgens Bloomberg zullen Johnny Steindorff en Tucker Waterman toezicht houden op de eerste investering, beide mannen zijn mede-oprichters van crypto-investeringsfirma Distributed Global.

Toch is dit niet de eerste keer dat de vermogensbeheerder in de wondere wereld van cryptocurrency duikt. Mede-oprichter Alan Howard heeft eerder al geld geïnvesteerd in cryptomunten, en zijn firma heeft ook een belang vna 25% in One River Asset Management. 

Rothschild Investment investeert 5 miljoen

Rothschild Investment is een oude rot in het vak, deze vermogensbeheerder bestaat al 211 jaar. Zij investeren volgens een recente SEC-aanvraag bijna 5 miljoen dollar in Ethereum-aandelen van Grayscale.

Het bedrijf meldt ook dat het meer dan 38.000 aandelen van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) bezit. Dit is echter de eerste keer dat het bedrijf investeert in Ethereum.

De Ethereum prijs bereikt hoogtepunt na hoogtepunt. Deze week brak de koers door de magische grens van 2.000 euro. Dit is de allerhoogste waarde ooit.

Leave a Reply