blog

Fidelity accepteert bitcoin als onderpand om geld te lenen

By 10 december 2020No Comments

Fidelity Investments toont vertrouwen in bitcoin door institutionele klanten de mogelijkheid te geven om Bitcoin als onderpand te gebruiken voor leningen.

Fidelity en Blockfi

De Digital Assets-vleugel van het in Boston gevestigde bedrijf zal deze transacties afhandelen via een partnerschap met een cryptokredietverstrekker en BlockFi. Fidelity is een investeerder in BlockFi en spreekt al maanden grote klanten die behoefte hebben aan crypto-exposure. Vorig jaar startte Fidelity al een Bitcoin bewaarservice.

Tom Jessop, hoofd van Fidelity Digital, vertelde Bloomberg in een interview dat institutionele beleggers hun cryptovaluta willen omzetten in contanten. Dergelijke klanten zijn onder meer miners en hedgefondsen, zei hij.

Vraag uit institutionele hoek groeit

Bitcoin krijgt steeds meer steun uit de institutionele hoek. Dat komt boven op de enorme stijging van de bitcoin koers, die sinds het dieptepunt in maart met meer dan 400% is gestegen.

Uit een onderzoek van Fidelity bleek dat 36% van de beleggers zei dat ze crypto bezaten en zelfs meer interesse toonden. Jessop zei dat door bitcoin gesteunde leningen een “fundamentele capaciteit” waren. Hij gelooft dat naarmate crypto groeit, ook deze leningen zullen groeien.

Kan al via DeFi

De mogelijkheid om crypto voor contant onderpand op te zetten, is al beschikbaar via veel gedecentraliseerde financieringsplatforms (DeFi). Vaak zonder jezelf te hoeven identificeren (KYC), kan iedereen een lening van stablecoins krijgen door bitcoin of ethereum in te zetten.

Maar Fidelity is geen DeFi, maar een gereguleerde vermogensbeheerder. Zij zien deze dienst als onderdeel van een trend op langere termijn. Om een ​​lening tegen Bitcoin onderpand te krijgen, hebben gebruikers een BlockFi account nodig. De website wilde graag spelen met institutionele beleggers en heeft zelfs plannen vrijgegeven voor een crypto-rewards-creditcard.

BlockFi CEO Zac Prince zei dat de online geldschieter contant geld ter waarde van 60% van het onderpand van de lening zal aanbieden en een dergelijke service al aanbiedt aan particuliere klanten. Bij grote bedrijven, zei Prince, zal er meer ruimte zijn voor maatwerk.

Leave a Reply