blog

Ex van Kim Kardashian fan van Chainlink

By 8 april 2020No Comments

Zo af en toe verschijnt er een beroemdheid die helemaal gek is van bitcoin. Denk bijvoorbeeld aan Twitter-oprichter Jack Dorsey, UFC-vechter Ben Askren of American Footballspeler Russell Okung. Maar er komt nu ook een topsporter naar voren die fan is van Chainlink, en dat is voormalig basketballer Kris Humphries:

Humphries gelooft in smart contracts

Humphries speelde van 2004 tot en met 2017 als power forward in de NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie. Misschien ken je hem ook op een andere manier, in 2011 trouwde Humphries met model en realityster Kim Kardashian. Lang duurde het huwelijk niet, na 77 dagen was het koppel alweer gescheiden.

De voormalig basketballer ziet een mooie toekomst voor Chainlink. De redenen zijn volgens hem simpel: ‘De wereld baseert zich steeds meer op data. Smart contracts zijn niet anders. Chainlink is de enige oplossing die data in smart contracts brengt, op een gedecentraliseerde en veilige manier. De toekomst is nu.’

Chainlink community reageert enthousiast

Chainlink heeft een actieve community op social media, Chainlinkfans staan bekend om het gebruik van creatieve memes en grappige plaatjes. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste Humphries- en basketbalmemes van stal kwamen. Zoals deze van Lebron James, bijvoorbeeld:

Of deze:

Wat is Chainlink?

Chainlink is een oracle-dienst, een product wat data uit de echte wereld verbindt met smart contracts. Smart contracts zijn overeenkomsten op de blockchain die automatisch worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan een verzekeraar. Stel dat het de hele zomer droog blijft, dan worden boeren automatisch vergoed voor hun verliezen.

Voorheen moesten ontwikkelaars deze data uit de echte wereld handmatig invoeren. En dat kost tijd en geld. Met Chainlink is het mogelijk om deze data automatisch te laten verwerken in een smart contract.

De bijbehorende token, LINK, is bij veel altcoinliefhebbers populair. Begin dit jaar was LINK slechts 1,80 dollar waard, in maart werd het toppunt van 4,80 dollar bereikt. Een stijging van maar liefst 166 procent in ruim twee maanden!

Leave a Reply