blog

Ethereum stijgt 12% bijna op hoogste waarde ooit

By 19 januari 2021No Comments

Ethereum is vanochtend met 12% gestegen en is op het moment van schrijven 1.125 euro waard. In dit artikel kijken we waarom Ethereum zo hard is gestegen, en analyseren we de grafieken.

Ethereum is trending

Het zoekvolume op Google naar Ethereum staat op zijn hoogste punt ooit. Hieronder zie je een grafiek van Google Trends. De blauwe lijn is het zoekvolume en de rode lijn is de koers. In 2017 steeg de koers ongeveer een week nadat het zoekvolume omhoog schoot. Dat lijkt nu ook het geval te zijn. Vorige week behaalde het zoekvolume een hoogtepunt, mocht het patroon van 2017 zich herhalen, dan kunnen we snel nieuwe hoogtepunten verwachten van de Ethereum koers.

Bron: Crypto Lark | blauw is zoekvolume | rood is koers

Meer transacties

Ethereum transacties zijn deze maand met ongeveer 50% gestegen, het netwerk handelt veel meer af dan Bitcoin. Ook dat is een ontzettend positief voorteken voor de koers van Ethereum.

Volgens de laatste data van Messari zijn Ethereum transacties in januari gestegen tot een record van 12 miljard dollar (9,9 miljard euro). Dit cijfer is een voortschrijdend gemiddelde over 30 dagen dat rond nieuwjaarsdag steeg. Onderzoeker Ryan Watkins (van Messari) noemde de trend parabolisch en voegde er aan toe dat Ethereum aan waarde 3 miljard dollar meer verwerkt dan bitcoin per dag.

Uitbraak driehoek

Hieronder zie je de koers van Ethereum. Elke candle (rood en groene balken) vertegenwoordigt 4 uur. De blauwe driehoek is al in de maak sinds 11 januari en de koers is er aan de bovenkant uitgebroken. Dat moest sowieso een dezer dagen gebeuren, en het is positief dat Ethereum aan de bovenkant uitbrak. Daarnaast tekent de koers sinds 11 januari ook steeds hogere toppen, weergegeven met de oranje lijn. Het lijkt of zelfs die trend vandaag doorbroken gaat worden.

Daaronder loopt het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 50 candles (keer 4 uur). De koers neemt steeds meer afstand, wat kan duiden op het begin van een flinke opwaartse beweging.

Bron: tradingview

Leave a Reply