blog

Bitcoin stijgt in augustus 2021 naar 115.000 dollar, aldus verwachting Pantera

By 18 januari 2021No Comments

Pantera Capital-oprichter en CEO Dan Morehead blijft bij zijn ontzettend positieve verwachting voor bitcoin in 2021. Hij beweert dat bitcoin nog goed op weg is om in augustus van dit jaar 155.000 dollar te worden.

Stock to flow voorspelling

In de januari versie van Pantera’s Blockchain mailing, schrijft Morehead dat de prijsbewegingen van bitcoin, hoewel vertraagd met een week, precies zo verlopen als voorspeld op basis van de stock-to-flow voorspelling die vorig jaar werd gepubliceerd.

‘Bitcoin ligt precies op schema met de voorspelling die we in onze maling van april hebben gedeeld. Onze analyse was gebaseerd op het vergelijken van de afname in de aanvoer / stroom van bitcoin vergeleken met de uitstaande voorraad op het moment van elke halvering, en de daaropvolgende impact op de prijs.’

Inhaalslag bitcoin

Volgens de voorspellingen van Pantera liep de prijs van bitcoin in juli 2020 met maar liefst 15 weken achter. In december begon Bitcoin de voorspellingen van Pantera in te halen en halverwege januari bereikte de leidende cryptocurrency de negende mijlpaal in Pantera’s prognose na het klimmen tot 38.000 dollar. Als de bitcoin koers zijn voorspellingen blijft volgen, dan stijgt de munt op 15 februari naar 45.268 dollar.

Impact van halving

De voorspellingen van het investeringsfonds zijn gemaakt op basis van de halveringscyclus van bitcoin. Morehead zegt dat de bitcoin koers historisch gezien altijd stijgt na elke halvering. Halveringen vinden elke vier jaar plaats.

Na de eerste halvering in 2012 nam het aanbod van Bitcoin in een tijdsbestek van 446 dagen met iets meer dan 15% af, terwijl de blokbeloningen werden gehalveerd van 50 naar 25 BTC. Vervolgens was de hele wereld getuige van een stijging van 9.212% van de bitcoin koers. Na de halvering in 2016 steeg bitcoin met 2.910%.

Bron: Pantera

Als bitcoin het voorspelde traject van Pantera volgt, verwacht Morehead dat de cryptocurrency in augustus 2021 zijn hoogtepunt bereikt met een waarde van 115.212 dollar. Dat is een stijging van meer dan 1.091% na de halvering van mei 2020.

Leave a Reply