blog

Ethereum op hoogste punt sinds 2 jaar, bitcoin bijna 12.000 dollar maar dominantie daalt

By 1 september 2020No Comments

De afgelopen 24 uur is Ethereum gestegen naar het hoogste punt in twee jaar, dat komt door een stijging van iets minder dan 10%. Ook bitcoin stijgt maar laat het overduidelijk afweten ten opzichte van altcoins. De dominantie van BTC bereikt het laagste punt van de afgelopen 12 maanden met 59%.

Bitcoin stijgt, maar blijft achter

Bitcoin blijft zijn positie langzaam versterken en is momenteel zelfs meer dan 11.900 dollar. Echter, dat valt in het niet bij de prijsstijgingen op de altcoinmarkt. Hieronder de ethereum koers uitgedrukt in dollars.

Blik op de markt

Ethereum stijgt met 10% en wordt verhandeld tegen 465 dollar, dit betekent tevens een stijging van 23% sinds het dieptepunt op 380 dollar vorige week. Sinds de zomer van 2018 is ether niet meer zo veel waard geweest als nu. Nu is het wachten op de volgende groei van de Ethereum koers richting 500 dollar.

Polkadot is een van de meest indrukwekkende winnaars in de top 10 met een stijging van 9%. Tegelijkertijd is de Chainlink koers met 6% gedaald, wat betekent dat DOT LINK binnenkort weer kan inhalen in de top 5.

Sushi, het governance-token van de Uniswap-vork SushiSwap, maakt gebruik van de snelle opkomst van de nieuwe trend in gedecentraliseerde uitwisselingsprotocollen. Aangezien SushiSwap net meer dan 1 miljard dollar aan cryptowaarde heeft vastgezet (TVL, ofwel total value locked), is de token alleen al in de afgelopen 24 uur met 150% omhooggeschoten en de top 100 binnengedrongen.

Volgens CoinGecko werd sushi op 29 augustus verhandeld tegen 0,70 dollar. Op dit moment is de waarde 7,70 dollar, wat betekent dat de munt binnen drie dagen met 1000% is gestegen.

De Tron koers gaat ook lekker met een stijging van 15% na de gisteren aangekondigde samenwerking met Band Protocol.

Bitcoin overtreft 11.900 USD, maar dominantie op dieptepunt

In de afgelopen 24 uur bereikte de bitcoin koers kort 11.800 dollar, maar werd daar afgewezen en daalde naar 11.550 USD. De kopers kregen weer de overhand waarna de prijs omhoog werd geduwd naar 11.900 dollar.

Als we uitzoomen naar de hele week, dan zien we dat bitcoin op 27 augustus 11.150 dollar waard was, sindsdien is de munt met 7% gestegen. Wil je weten wat bitcoin de komende dagen gaat doen en of het jaarlijkse hoogtepunt van 12.450 dollar gebroken wordt? Later vandaag gaan we uitgebreider in op bitcoin met een technische analyse.

Toch zijn de winsten van bitcoin niet voldoende om de marktdominantie te handhaven. Altcoins stijgen simpelweg harder dan bitcoin. Hieronder niet de bitcoin dominantie, maar de altcoin dominantie. Die is uit het blauwe kanaal gebroken.

Leave a Reply