blog

Ethereum kan stijgen naar 10.500 dollar aldus voorspelling Fundstrat

By 21 januari 2021No Comments

Wat zou de cryptowereld saai zijn zonder hyperambitieuze voorspellingen van analisten. Strategen van het onafhankelijke onderzoeksplatform Fundstrat Global Advisors, voorspellen dat Ethereum met een factor 7 kan stijgen tot 10.500 dollar (8.659 euro). Helaas geven ze geen deadline mee.

Nog genoeg groei mogelijk door DeFi

In een artikel van Bloomberg staat dat Fundstrat Global Advisors LLC verwacht dat de grootste altcoin nog lang niet uitgegroeid is. De koers van Ethereum kan nog flink groeien,

Analisten van Fundstrat beschouwen de stijging van Ethereum van deze week als een teken dat deze zelfs naar de vijf cijfers kan stijgen. Strateeg David Grider wijst naar de populariteit van gedecentraliseerde financiële toepassingen (DeFi) als een van de belangrijkste redenen waarom deze voorspelling realistisch is.

En door netwerkupgrade

Nog een belangrijke factor die wordt aangehaald in het artikel, is de upgrade naar ETH 2.0. Er wordt gesteld dat Ethereum mogelijk hetzelfde aantal transacties zou moeten kunnen verwerken als creditcardmaatschappijen zoals Mastercard en Visa.

Grider zei dat Ethereum de beste verhouding risk/reward heeft, ofwel risico en beloning. Hij voegde eraan toe dat de toekomst van cloudtechnologie mogelijk afhangt van blockchain computing. Enkele van de risico’s waarmee rekening moet worden gehouden, zijn onder meer tegenslagen voor de ETH 2.0-netwerkupgrade of een eventuele crypto-bearmarkt.

De analisten wezen er ook op dat gedecentraliseerde financiering (DeFi) handig is omdat het gebruikers in staat stelt geld te lenen en uit te lenen zonder de noodzaak van traditionele tussenpersonen zoals banken. Veel van dit soort initiatieven draaien op de blockchain van Ethereum.

Cryptocurrency wordt volwassen

Ook zeggen strategen in hetzelfde Bloomberg-artikel dat cryptocurrency met het verstrijken van de tijd volwassen wordt en een activaklasse worden. Daarentegen blijven tegenstanders vatbaar voor argumenten over speculaties en volatiliteit.

Ethereum is het jaar heel vreemd goed begonnen. Ethereum kon bitcoin niet bijbenen en was begin 2021 ongeveer 740 dollar waard. Maar sindsdien is de waarde verdubbeld. Een paar dagen geleden bereikte de koers zelfs een nieuw hoogtepunt van 1.430 USD.

Bron: BTC Direct

De redenen voor de laatste stijging variëren. Toch is de toenemende populariteit van DeFi misschien wel een van de meest belangrijke van allemaal. Sinds april 2020 is de totale waarde van het aantal protocollen met ongeveer 4.500% gestegen, tot 25 miljard dollar.

Leave a Reply