blog

‘Ethereum daalt naar 280 dollar voordat hype upgrade ETH2.0 prijs lanceert’

By 24 september 2020No Comments

Ethereum en vrijwel alle andere altcoins zijn weer lekker volatiel, en de volatiliteit pakt deze keer niet goed uit voor de prijs. Het oeroude Hollandse gezegde houdt hierdoor stand: ‘Waar bitcoin gaat, zult gij ook gaan.’

Vannacht weer veel ingeleverd

Hierboven de koersgrafiek van Ethereum van deze week. Lange tijd kon de prijs boven het belangrijke niveau van 380 dollar blijven. Vorige week deed de koers zelfs nog een poging om weer door de 400 dollar te breken maar dat bleek een niveau te hoog. Kopers verloren het vertrouwen in goede vooruitzichten, althans op de korte termijn.

Inmiddels is de Ethereum koers verder gezakt naar ongeveer 325 dollar.

Bodem ligt op 250 dollar

Analist Pentoshi verwacht niet dat deze zijwaartse handel zal doorgaan. Hij gelooft dat ether nog kan zakken naar 250 dollar, voordat er genoeg opwaartse druk is om de koers weer te laten stijgen.

De hele cryptomarkt beweegt de afgelopen dagen zijwaarts, zijwaarts is een omslachtig woord voor saai. Ethereum bleef bewegen zo rond het 340 dollar niveau tot vannacht. Toen kwam er weer een klapper naar beneden.

Bitcoin begon en Ethereum volgde

Bitcoin laat eigenlijk hetzelfde zien, de munt bewoog lange tijd rond 10.500 dollar totdat de koers vannacht kelderde naar 10.200 dollar. Ethereum volgde niet veel later.

bitcoin koers

Mocht je wachten op een herstel van de etherprijs, dan is het wijs om ook de bitcoin koers in de gaten te houden.

Wachten op de update

Terug naar de tweet van Pentoshi. Hij verwacht dat de koers nog kan dalen naar 250 tot 280 dollar voordat enige steun gevonden wordt. Die bodem zou bereikt kunnen worden, op het moment dat de hype rondom de nieuwste upgrade ETH 2.0 begint te leven. Deze prijsrange zou dus kunnen fungeren als een soort lancering voor de weg omhoog.

‘Dit is de droom: $ 250-280 om positie op te bouwen. Eth 2.0-katalysator en voortzetting in heel 2021.’

In de huidige week bevindt zich ook de laatste vrijdag van de maand, traditioneel is dat de dag waarop veel posities op bitcoin futurecontracten worden gesloten. Dit kan voor gaten en volatiliteit zorgen. Als bitcoin een flinke beweging omhoog of omlaag maakt, zou dit veel invloed kunnen hebben op ethereum en de rest van de altcoins.

Leave a Reply