blog

Ethereum breekt voor het eerst in geschiedenis met 3000 dollar

By 3 mei 2021No Comments

In een bullmarkt bestaan records alleen maar om te kunnen sneuvelen. Ethereum is daar het levende voorbeeld van, de munt blijft zijn eigen koersrecords breken en is voor het eerst meer dan 3000 dollar waard. Dit is een belangrijke psychologische barrière.

Duizend records

In de dollargrafiek hieronder zijn drie cirkels toegevoegd, elke keer markeert een breuk met een duizendtal van de ethereum koers.

Bron: Tradingview

Ethereum begon 2021 met een waarde van 760 dollar na een indrukwekkende stijging in 2020. Halverwege maart 2020 (coronacrash) was de munt ongeveer 90 dollar waard. Vanaf dat moment kon de cryptomarkt alleen maar omhoog. De vraag naar Ethereum steeg, vanwege verschillende fundamentele redenen, en de koers werd natuurlijk ook meegetrokken door de crypto-bullrun.

Dit leidde tot een nieuwe All Time High in januari 2021. Het vorige hoogtepunt werd in januari 2018 behaald, toen de munt 1440 dollar was. Los van wat stuiptrekkingen, bevindt de koers zich dit jaar in een opwaartse trend. Bijgevolg schoot Ethereum in februari kort door de 2000 dollar voor een nieuw record.

Meer waard dan grote bedrijven

In maart ging de koers op-en-neer, maar behaalde even geen nieuwe records. Maar het gaf de munt wel momentum om in april te groeien richting 3000 dollar. De marktkapitalisatie van groeide ook tot meer dan 340 miljard dollar (301 miljard euro). Dit is hoger dan de marketcap van grote namen zoals PayPal, Toyota, Coca-Cola, Netflix en meer.

Jonge miljardair

Ethereum oprichter Vitalik Buterin heeft nu meer dan 1 miljard dollar aan Ethers op zijn hoofdadres. Deze deelde hij in oktober 2018. De 27-jarige bezit ook enkele andere tokens en waarschijnlijk meer kleinere adressen, maar deze heeft hij niet publiekelijk kenbaar gemaakt.

Alleen al op basis van zijn wallet, is Buterin de op een na jongste self-made miljardair, achter Austin Russell.

Leave a Reply