blog

Ethereum blockchain bedrijf Consensys ontslaat 14% van werknemers

By 8 februari 2020No Comments

Consensys moet noodgedwongen hun interne organisatie herstructureren. De in Brooklyn gevestigde organisatie ken je misschien wel, ze investeren en bouwen veel voor Ethereum.

Oplossing is tweeledig

De herstructurering lijkt uit twee delen te bestaan:

  1. Consensys zal ongeveer 14% van het huidige team ontslaan
  2. Consensys zal hun softwareontwikkeling scheiden van hun investeringsactiviteiten

Dit bedrijf probeerde in de tweede helft van 2019 nog 200 miljoen aan kapitaal op te halen, maar dit lijkt niet te zijn gelukt. Mocht dit waar zijn, dan valt te verklaren waar die ontslagen vandaan komen.

Maximaal 80 ontslagen

Het ontslaan van 14% van het personeel kan ertoe leiden dat maximaal 80 mensen hun baan verliezen. Dit is niet de eerste keer dat Consensys moest inkrimpen, tijdens een ontslagronde in 2018 werd 13% van het personeel ontslagen.

Investeerder Anthony Pompliano legt in Jip en Janneke taal uit, waarom deze ontslagen nodig waren:

Eenvoudig, ze geven meer geld uit dan ze verdienen, wat leidt tot een uitputting van middelen. Als je wilt overleven, kun je niet zonder geld komen te zitten. En als je dat niet wil, moet je meer geld verdienen of stoppen met het uitgeven van geld. Het spreekt vanzelf dat het meestal gemakkelijker is om te stoppen met het uitgeven van geld.

Consensys heeft er dus voor gekozen om de kosten te drukken. Tegelijkertijd willen ze de omzet laten groeien en veel kapitaal aantrekken. Ook dat lijkt niet te zijn gelukt.

Scheiden bedrijfsactiviteiten

Volgens Pompliano is dat de reden waarom ze hebben besloten om het softwarebedrijf te scheiden van het investeringsbedrijf.

De meeste investeerders zullen moeite hebben met investeren in een conglomeraatorganisatie die een beetje van alles doet. Ik stel me voor dat die gesprekken zoiets zouden gaan als … “Bouw je software? Ja. Investeert u Ja. Biedt u diensten? Ja. Organiseren jullie evenementen? Ja. Oké, we zullen de investering dan doorgeven. “

Consensys heeft bewezen dat een groep mensen het ecosysteem rondom het protocol van Ethereum vooruit kunnen helpen. Maar Pomp zegt dat dat het wordt dat ze (a) nieuw kapitaal moeten aantrekken, (b) meedogenloos moeten focussen op waar ze goed in zijn, en (c) een duurzaam bedrijfsmodel vinden dat ervoor zorgt dat ze ook in de toekomst sterk blijven.

Leave a Reply