blog

Ethereum blijft stijgen, voor het eerst in lange tijd boven 700 dollar

By 28 december 2020No Comments

Ethereum, de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie, steeg voor het eerst sinds 21 mei 2018 boven de 700 dollar uit. Op het moment van schrijven is ether zelfs 727 USD waard (595 euro).

Dominantie neemt af

Het kerstweekend werd gedomineerd door de koerswinsten van bitcoin. En terecht, in bitcoin zit het meeste geld en het is de populairste munt. Maar Ethereum deed het net iets beter. Als je die twee met elkaar vergelijkt dan zie je dat Ethereum nu meer dan 19 procent gestegen is vergeleken met bitcoin in de afgelopen 24 uur. Dat werd ook wel tijd, de afgelopen weken daalde Ethereum juist 31 procent ten opzichte van bitcoin.

Hieronder zie je de Ethereum koers, uitgedrukt in bitcoin. Elke kaars vertegenwoordigd 1 uur.

Als gevolg hiervan is het marktaandeel van Bitcoin over de hele cryptomarkt, iets gedaald. De bitcoin dominantie kon de afgelopen maanden ongehinderd stijgen en bereikte met 72,2 procent het hoogste punt in 14 maanden. Maar sinds Ethereum begon te stijgen, daalde de dominantie van bitcoin met meer dan 2 procentpunten.

Je ziet ook dat andere altcoins zich vastklampen en meeliften op de stijging van Ethereum. Chainlink (12,7%) en Polkadot (5,7%) laten ook mooie koerswinsten zien. Al deze munten zijn te koop in onze app BLOX.Nog ver weg van hoogste punt ooit

Hoewel investeerders van bitcoin er al bijna gewend aan zijn geraakt dat BTC om de haverklap nieuwe all time highs noteert, is Ethereum nog lang niet in de buurt van de bubble-piek van 1.419 dollar (1.160 euro) begin 2018.

De op een na grootste cryptocurrency moet meer dan het dubbele waard worden om geschiedenis te schrijven. Volgens gegevens van IntoTheBlock heeft 88% van alle Ethereum investeerders winst. Er zijn dus maar weinig mensen die boven de huidige prijs hebben gekocht, en hebben vastgehouden.

Een belangrijke katalysator voor de koers van Ethereum wordt de lancering van een op Ethereum gebaseerd futurescontract door CME Group. Deze wordt in februari 2021 gelanceerd.

Leave a Reply