blog

Elrond (ERD) is de nieuwe IEO van Binance, koers BNB stijgt bijna negen procent

By 21 juni 2019No Comments

Op de website van Binance Launchpad is de nieuwste Initial Exchange Offering (IEO) bekend gemaakt, deze heet Elrond en de afkorting is ERD. Als je mee wil doen aan de IEO, dan kan je over 9 dagen je ticket claimen.

Wat is Elrond?

Elrond is een openbare blockchain gericht op het bieden van veiligheid, efficiëntie, schaalbaarheid en interoperabiliteit door gebruik te maken van twee belangrijke elementen: Adaptive State Sharding en het consensus mechanisme is een variant op Proof of Stake gekozen. Een IEO (of ICO) kan eigenlijk niet zonder dit soort mooie woorden en moeilijke termen.

Het team van Elrond claimt dat ze op het testnet “Zero to One” een piek van 12.5000 transacties per seconde hebben bereikt.

Verder is de hard cap 3,25 miljoen dollar en is de totale hoeveelheid tokens 20.000.000.000 ERD. Hiervan wordt een kwart beschikbaar gesteld via de IEO. De prijs voor 1 ERD is nu 0,00065 dollar.

Elrond heeft al een besloten verkoop gehouden

Een deel van die totale voorraad is al vergeven tijdens een besloten financieringsronde. Deze is georganiseerd door Elrond en Binance samen. Medewerkers van Binance Labs, Electric Capital, NGC, Maven 11 Capital, Authorito Capital en Binance angels konden hieraan meedoen. Hiermee haalde Elrond 1,9 miljoen dollar op.

Een aantal van de ERD-tokens wordt uitgegeven op de Binance Chain als BEP2-tokens. Dat betekent dat de tokens ook op de decentrale exchange van Binance verhandeld kunnen worden.

Ook goed voor Binance coin (BNB)

Binance maakt gebruik van een loterijmodel om te bepalen wie mee mag doen aan de Initial Token Offering. Alleen gebruikers die zich hebben aangemeld tot aan niveau 2 (inclusief id-verificatie) en een bepaald aantal binance coins aanhouden op hun account mogen mee doen met de loterij. Je moet minimaal 50 BNB hebben om een ticket te kunnen winnen, maar hoe meer BNB je hebt, aan hoe meer loterijen je kan meedoen.

En dit heeft weer invloed op de prijs van binance coin. En die prijs laat hetzelfde zien als na alle vorige IEO-aankondigingen. Vanaf het moment dat Elrond als IEO is aangekondigd is de prijs met 8,68 procent gestegen.

Binance coin

Wil je meedoen aan deze IEO? Kijk dan op de website van Binance voor meer uitleg.

Leave a Reply