blog

Eerste keer dat negatief rendement voorafgaat aan bitcoin halving

By 19 april 2020No Comments

Bitcoinners moeten tegenwoordig hun aandacht verdelen tussen de komende halving en het coronavirus. Voor de rest van de wereld telt alleen laatstgenoemde.

Gelimiteerd aanbod

Terwijl de hele wereld zich concentreert op dringende kwesties speelt er in ons hoekje iets bijzonders. De huidige macro-economische ontwikkelingen hebben een lichtpuntje. Dit lichtpuntje komt halverwege mei ten tonele en kan een fascinerend, zij het volkomen voorspelbare gebeurtenis worden.

In het licht van de ongekende en onbeperkte neiging om geld te scheppen, is bitcoins waardepropositie van een gelimiteerd aanbod duidelijker dan ooit. Zeker omdat de overheid hier geen invloed op heeft.

Voor het eerst negatief rendement

Aan de andere kant, is het goed mogelijk dat de bitcoin koers hier onder komt te lijden. Terwijl de wereldeconomie richting een recessie gaat die grenst aan een depressie, kan een instabiele macro-economie de richting van de prijs van BTC dicteren.

Dat is ook wat Jack Purdy opmerkte. Purdy is analist bij Messari. Hij zegt dat bitcoin voor het eerst een halving ingaat terwijl het rendement van de afgelopen 90 dagen negatief is.

Purdy zoomt verder uit om te laten zien dat de koers van bitcoin het afgelopen jaar vrij vlak was. Dat is anders dan bij de vorige twee halveringen, in diezelfde tijd verdubbelde de prijs beide keren.

Wat is de bitcoin block halving?

Met een bitcoin block halving wordt bedoeld dat de beloning voor miners wordt gehalveerd. Dat betekent ook dat er steeds minder nieuwe bitcoins op de markt beschikbaar zijn. Op dit moment krijgt een miner een beloning van 12,5 bitcoin voor elk blok dat ze toevoegen aan de blockchain. Die beloning wordt elke vier jaar gehalveerd. De volgende halving wordt verwacht in mei 2020.

We kunnen schrijven wat we willen, maar een animatie doet het altijd beter:

Leave a Reply