blog

Drukke dinsdag: 25 miljard dollar aan bitcoin futures verhandeld

By 16 januari 2020No Comments

Dinsdag was een mooie dag voor bitcoin, de koers steeg met ruim tien procent. Op cryptocurrency beurzen is er voor miljarden dollars aan bitcoin gekocht en verkocht. En dat niet alleen, ook bitcoin derivatenbeurzen hadden hun drukste dag van 2020.

Met derivaten zoals futures en opties kan je speculeren op de koers. Je gokt bijvoorbeeld dat de bitcoin koers gaat stijgen of dalen. Op die manier kan je bij elke prijsbeweging geld verdienen.

Beste dag sinds oktober 2019

Volgens analysebedrijf Skew was dinsdag 14 januari de drukste dag voor bitcoin futures sinds 26 oktober. Meer dan 25 miljard dollar aan bitcoin futures zijn verhandeld die dag. Exchanges OKEx en BitMEX hebben het hoogste volume, gevolgd door Huobi.

Kijk je naar het handelsvolume, dan vallen beurzen zoals Bakkt en CME Group in het niet. Deze beurzen beslaan slechts een klein deel van het totale volume in bitcoin futures.

Bron: https://www.skew.com/

Bitcoin opties ook populair, vooral op Deribit

Deribit had op dinsdag 14 januari een topdag, met een volume van 127 miljoen dollar aan bitcoin opties. Deribit kwam onlangs nog in het nieuws, de Nederlandse derivatenbeurs valt vanaf 10 februari niet meer onder een Nederlandse BV. Omdat de regelgeving voor cryptobedrijven in Nederland strenger dreigt te worden, vallen alle handelsactiviteiten straks onder het dochterbedrijf DRB Panama.

Bron: https://www.skew.com/

Sluiten we Deribit uit van de data, dan heeft OKEx het meeste volume met 11 miljoen dollar aan bitcoin opties. CME Group verhandelde afgelopen dinsdag slechts 730.000 dollar aan bitcoin opties.

Het volume van Bakkt is te verwaarlozen op de afbeelding hieronder. Dat is vrij apart, aangezien Bakkt dit type beleggingsproduct in oktober nog groots aankondigde.

Bron: https://www.skew.com/

Ethereum futures ook populair

Ook ethereum futures waren afgelopen dinsdag in trek. Cryptobeurs Huobi had die dag het hoogste handelsvolume, met 1,2 miljard dollar aan ethereum futures. Op gepaste afstand komt OKEx met 969 miljoen dollar en BitMEX met 565 miljoen dollar. Ook Binance deed het niet slecht met 342 miljoen dollar aan ethereum futures.

Bron: https://www.skew.com/

Heb jij ervaring met het handelen in bitcoin futures of opties? Laat het weten in een reactie!

Leave a Reply