blog

Dit zijn de 5 beste manieren om bitcoin te verdienen in 2020

By 21 juli 2020No Comments

Handelen in bitcoin en cryptocurrency’s kan je veel bitcoin en geld opleveren, maar het kost ook veel tijd om hier goed in te worden. Er zijn ook andere manieren om aan bitcoin te komen.

In dit artikel benoemen we vijf manieren om bitcoin te verdienen, zonder dat je de hele dag naar grafieken hoeft te staren.

Bitcoin Mining

Dit is misschien wel de meest bekende en gemakkelijkste manier om bitcoins te verdienen. Veel bedrijven en particulieren zijn hier rijk mee geworden. Bedrijven zoals Bitmain, F2Pool en Lubian verdienen elke maand miljoenen dollars door te minen. Dit is een beloning van het netwerk voor het leveren van rekenkracht.

Bedenk wel dat je redelijk wat kapitaal nodig hebt om te minen. Om te minen kun je je oude laptop afstoffen, maar dat is niet zo efficiënt. Beter is om een speciaal ontworpen ASIC-miner in handen te krijgen. Bedrijven zoals Bitmain, Ebang en Canaan Creative bieden dit soort apparaten. De Antminer S19 Pro van Bitmain kost bijvoorbeeld 4.000 euro inclusief btw, deze levert 110 Th.

Wil je toch die oude laptop gebruiken? Dan kun je lid worden van een mining pool. Dit zijn groepen waarbij iedereen rekenkracht kan leveren. Je kunt ook investeren in andermans mineractiviteiten, zo hoef je zelf geen infrastructuur op te zetten.

Verdien bitcoin met rente

Langzaam maar zeker komen er steeds meer cryptobedrijven die financiële diensten aanbieden. Deze bedrijven vallen vaak onder de noemer DeFi, dit staat voor het decentraliseren van financiële diensten. Ook heb je leendiensten waar je je crypto naar toe kunt sturen en waar je vervolgens rente over vangt. Deze bedrijven gebruiken jouw crypto als onderpand voor het uitlenen van geld en crypto.

Bedrijven zoals Crypto.com, Nexo, Cred en BlockFi geven je meer rente dan dat je bij de bank krijgt over je spaargeld. Elke maand wordt rente uitbetaald, als je de rente laat staan verdien je dus rente op rente.

Help cryptobedrijven met vinden van lekken

Tijdens de ICO gekte van 2017 boden veel projecten ‘hackers’ crypto als ze lekken zouden melden. De meeste ICO’s zijn inmiddels ter ziele gegaan maar het is nog steeds gebruikelijk om een bitcoin beloning uit te keren als iemand met de beste reden een lek meldt.

Op sites zoals Hackerone staan verschillende lopende premieprogramma’s en veel daarvan betalen uit in bitcoin. Veel van de premies hebben te maken met systeemfouten, foutieve codes en smart contracts, je hebt dus wel wat voorkennis nodig.

Sommige beurzen bieden dit soort programma’s ook aan. Kraken geeft minimaal 500 dollar aan bitcoin als beloning en Blockstack biedt maximaal 2.000 dollar aan bitcoin. Ook BTC Direct heeft een soortgelijk programma.

Verwijzingsprogramma’s en affiliate marketing

Je kunt commissie verdienen aan het aanbrengen van nieuwe gebruikers op verschillende platforms. Dat zie je vaak bij zogenaamde influencers, die je een ‘persoonlijke’ link naar een exchange voorschotelen.

Maar het is een goede en beproefde methode om nieuwe gebruikers naar je platform te halen. Mensen zijn nou eenmaal eerder geneigd om bekenden te vertrouwen.

Ook de Nederlandse app BLOX biedt een soortgelijk programma. Iedereen die de app gebruikt krijgt een eigen vouchercode. Deel deze met je vrienden, familieleden en collega’s. Vullen zij jouw code in bij het aanmaken van een account? Dan profiteren jullie allebei. Zij krijgen 5 euro om bitcoin mee te kopen, en jij krijgt 10% van al hun transactiekosten.

Werken voor je geld

Volgens de Nederlandse wetgeving moet het minimumsalaris in euro’s uitgekeerd worden. Verdien je meer dan het minimum? Dan kun je dit laten uitbetalen in natura, bitcoin valt hier ook onder. Meer informatie over salaris in bitcoin vind je hier.

Nog makkelijker is om gewoon bij een cryptobedrijf te werken. BTC Direct is het eerste Europese bedrijf waar iedereen een deel van zijn of haar salaris in bitcoin uitbetaald krijgt. Kijk hier voor vacatures.

Leave a Reply