blog

Deze verkoper heeft zijn bitcoin 11 jaar laten staan, van 6 cent naar 42.000 euro

By 25 februari 2021No Comments

Altijd spannend, activiteit in een wallet van een decennium oud. Voor het eerst in 11 jaar is er activiteit gemeten in een wallet van een oude bitcoin miner, er zijn 100 bitcoins verzonden die al die tijd in waarde toenam.

Lange adem

Iemand met een lange adem en een voorliefde voor bitcoin heeft zijn cryptocurrency verplaatst na deze langer dan tien jaar niet aangeraakt te hebben. De whale werd opgemerkt door verschillende analisten, die opmerkten dat onaangeraakte coins uit het tijdperk voor GPU-mining zeldzaam zijn. Vroeger kon je nog minen met je normale processor. Later werd duidelijk dat je daar veel beter een grafische kaart (GPU) voor kon gebruiken. Tegenwoordig worden alleen nog maar gespecialiseerde miningchips gebruikt.

De laatst genoteerde activiteit (afgezien van twee transacties die een bescheiden hoeveelheid bitcoin in de portemonnee brachten) was bijna 11 jaar geleden en de whale, een bitcoin miner, heeft het adres vanaf dat moment niet meer gebruikt. Het is ontzettend zeldzaam dat een dergelijke langdurige HODLer coins verplaatst, dat is de afgelopen tijd maar een paar keer voorgekomen:

Geen Satoshi Nakamoto

De eigenaar van de wallets is dezelfde, wat blijkt uit het feit dat de twee ontvangstadressen werden gecombineerd in de laatste transactie. Bovendien werden de laatste paar blokken die door de eigenaar van het adres zijn gemined in een korte tijd gevonden, wat aangeeft dat de miner zijn miningactiviteiten voor beide adressen tegelijkertijd heeft opgeschort.

De adressen, de blokken en de bitcoins zijn naar verwachting niet van Satoshi Nakamoto, de pseudonieme bedenker van bitcoin. Dit komt omdat de blokken tussen blokken 60365 en 60385 liggen, terwijl Satoshi naar verluidt meer dan 1 miljoen bitcoin heeft gemined.

Wat is het rendement?

Kijkend naar de huidige koers van bitcoin, zijn die 100 verplaatste bitcoins nu bijna 4,2 miljoen euro waard. Op het moment dat de oude eigenaar de munten ontving als beloning voor het toevoegen van nieuwe blokken, was de koers ongeveer 0,06 euro. Dat is een heerlijk rendement om mee wakker te worden. De waardestijgingen van Bitcoin hebben exponentiële pieken gekend, aangezien bull-rally’s hebben geleid tot sterke nieuwe ondersteuningsniveaus.

Leave a Reply