Bitcoinblog

Bitcoin Max: Dit is waarom bitcoin op een koers van €40.000 nog heel goedkoop is

By 24 februari 2021No Comments

Veel mensen hebben na de enorme run van bitcoin het gevoel dat ze de boot gemist hebben. Met een bitcoin koers van over de €40.000 lijkt het bezitten van een hele bitcoin voor velen een utopie en wat heeft het voor zin als je toch geen hele bitcoin kunt kopen? Dát ga ik je in mijn column van vandaag haarfijn uitleggen. Je kunt een bitcoin namelijk opsplitsen in 100 miljoen kleine stukjes. Die kleine stukjes noemen we satoshi en 1 satoshi kost je op dit moment ongeveer €0,0004.

Dat betekent dat je voor een bedrag van €400 al ongeveer 1 miljoen satoshi kunt kopen en je jezelf miljonair mag noemen. Die satoshi wil ik vandaag eens nader onder de loep nemen om je te laten zien dat je nog ruim op tijd bent met het investeren in bitcoin.

Hoe schaars is een satoshi eigenlijk?

Er komen maximaal 21 miljoen bitcoin in omloop, maar om goed te begrijpen hoe weinig dat er zijn kunnen we het beste een paar rekensommen maken. Er lopen op aarde ongeveer 7,7 miljard mensen rond. Als we alle 21 miljoen bitcoin eerlijk over iedereen verdelen ontvangt ieder hoofd van de wereldbevolking ongeveer 0,00272727 bitcoin.

Dat zijn 272.727 satoshi per hoofd van de wereldbevolking. Als 1 satoshi ongeveer €0,0004 kost, dan betaal je daar ongeveer €110 voor. Iets meer dan honderd euro om jouw deel van de bitcoin supply veilig te stellen. Zo schaars is bitcoin en zo goedkoop is het nog om jouw deel van die schaarste te claimen.

Een ander leuk voorbeeld om de schaarste van bitcoin te illustreren is via het aantal miljonairs dat op aarde rondloopt. Volgens het Global Wealth Report zijn er op dit moment 46,8 miljoen miljonairs. Als we alle bitcoin over die miljonairs zouden verdelen zou er niet eens genoeg zijn om ze allemaal 1 bitcoin te geven. Sterker nog, ze zouden het met 0,4487 bitcoin per persoon moeten doen. Daar betaal je op dit moment ~€17.948 voor. Toegegeven, dat begint al aardig prijzig te worden, maar we zijn ook niet allemaal miljonair natuurlijk.

Deze rekenvoorbeelden zeggen uiteindelijk niet zoveel natuurlijk, maar maken de schaarste van bitcoin een stuk tastbaarder. Het grote boodschap is dan ook dat het beter is om te denken in termen van satoshi dan in hele bitcoin.

Satoshi als standaard

Als we bitcoin in de toekomst als betaalmiddel gaan gebruiken zal het ook een stuk eenvoudiger zijn om te denken in satoshi. Om alle nieuwelingen hier zo snel mogelijk bekend mee te maken hebben de heren van het Nederlandse handelsplatform SATOS een actie opgezet waarbij jij satoshi kunt winnen.

SATOS geeft op Twitter namelijk 500.000 satoshi weg! Je leest het goed, er gaan een half miljoen satoshi weggegeven worden. De grote winnaar van de actie gaat naar huis met 250.000 satoshi, de nummer twee krijg er 150.000 en de nummer drie mag er 100.000 bijschrijven.

Alles wat je moet doen om kans te maken op deze mooie prijzen kun je terugvinden in de onderstaande Tweet. Mocht je als grote winnaar uit de bus komen dan heb je jouw deel van de volledige bitcoin supply met die prijs van 250.000 satoshi al bijna veiliggesteld. Best tof toch?

Leave a Reply