blogExchanges

DeFi cryptocurrency Uniswap stijgt 50% en staat in top 10

By 8 maart 2021No Comments

Het governance-token van Uniswap is het eerste DeFi-token geworden dat qua kapitalisatie tot de tien grootste crypto-activa behoort volgens CoinGecko.

Stijging van 50%

Het native token van de grootste gedecentraliseerde beurs Uniswap is deze week met bijna 50% gestegen tot 23,74 euro, hierdoor is UNI de achtste grootste cryptocurrency. De munt heeft nu een marktkapitalisatie van 14,7 miljard euro. De stijging kan veroorzaakt zijn door nieuws van een derde versie van de beurs.

Bron: Tradingview

UNI brak op 5 maart door in de top 10 en heeft hiermee dus de eer om de eerste echte DeFi cryptocurrency te zijn die dat is gelukt.

Marktkapitalisatie verdubbeld

In de grafiek hieronder wordt de marktkapitalisatie weergegeven. De totale waarde is sinds 5 maart meer dan verdubbeld, van rond de 7 miljard naar 14,7 miljard euro.

Bron: CoinGecko

Airdrop ter waarde van 11.200 euro

De tokens van Uniswap werden in het begin proportioneel verdeeld aan iedereen die liquiditeit bood. In september 2020 was er een airdrop van 400 UNI-tokens voor elke wallet die aangesloten was op de DEX van Uniswap. Die 400 UNI zijn nu 11.200 euro waard.

Bron: Uniswap

Elke week in februari werd het handelsvolume op de beurs van Uniswap verbroken. Gedurende de hele maand februari wisselde 26,9 miljard euro van handen via de decentrale beurs. Een absoluut record.

Maart begint wat dat betreft wat rustiger. Het zevendaagse volume is 25 procent gedaald met de week daarvoor.

Uniswap V3

De stijging van UNI wordt ook deels gedreven door geruchten over fundamenteel nieuws. Er wordt flink gespeculeerd dat de V3-upgrade van Uniswap niet al te ver weg is. Andre Cronje, ontwikkelaar van Yearn Finance, speculeerde 4 maart op Twitter dat een recente toename in sociale media-activiteit van de hoofdontwikkelaar van Uniswap, Hayden Adams, zou kunnen suggereren dat de nieuwe versie er aan komt.

Adams had namelijk een poll op Twitter gedeeld waarin hij zijn volgers vroeg waar ze aankondigingen met betrekking tot ‘Uniswap v3-details’ zouden willen lezen. Adams antwoordde ook op de tweet van Cronje en plaatste het volgende: ‘pls delete’, wat doet vermoeden dat Uniswap een belangrijke aankondiging op de planning heeft staan.

Leave a Reply