Bitcoinblog

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

By 22 mei 2020No Comments

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar de trade war tussen Amerika en China stopte, rolden we daarna de coronacrisis in, om vervolgens weer te kunnen concluderen dat het weer begint te rommelen in China! Tot op heden hebben we in mijn optiek vooral de “gezondheidscrisis” bijna achter de rug. Met het langzaam wegebbende virus dat een flink gat in het vertrouwen heeft geslagen is het wachten op het volgende.

Zoals zojuist benoemd denk ik dat we vooral de gezondheidscrisis achter ons gaan laten. Die heeft een eerste klap uitgedeeld aan de economie. Dat de overheidssteun in veel landen de komende maanden zal gaan wegvallen kan voor een enorme naschok zorgen. Bedrijven kunnen momenteel, met het water aan de lippen, overleven door de miljarden die overheden in de bodemloze put pompen. Er zal mogelijk een domino-effect op gaan treden als deze steun wegvalt. Met name de kleinere en middelgrote bedrijven zullen het dan waarschijnlijk erg zwaar gaan krijgen.

– Advertentie –

Dat de wachtrijen enorm zijn bij de brokers en een nieuwe golf beleggers staat te popelen om in de prachtige wereld van handelen te duiken, is niet best. Dat retail-beleggers denken dat het nu een goed moment is om in te stappen baart mij zorgen. Je gaat toch ook niet met een voetbal onder je arm naar de tennisclub om te gaan leren tennissen. Zonder ook maar enige vorm van kennis en spelregels krijg je alle ballen om de oren. Het financiële systeem dat ooit zo slim bedacht is, volledig gedekt door goud, wankelt als nooit tevoren.

En dat is het moment dat Bitcoin ten tonele verschijnt. Als onverschrokken gladiator van Rome die het Colosseum op zijn grondvesten laat trillen; aanbeden door het volk en opgestuwd tot ongekende hoogten. Het fenomeen dat de ene na de andere valuta omverwerpt alsof ze nooit hebben bestaan. Glory!

Tenminste, dat is het idee van menig Bitcoin-aanhanger. Eén ding is zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan. Gecreëerd voor tijden als deze zal bitcoin moeten laten zien dat, als de reguliere markten op instorten staan, het overeind blijft.

bitcoin_koers_volgens_michiel_knock_out_in_aantocht_voor_financiele_markt_afbeelding1

Afbeelding 1: de koers van bitcoin op de wekelijkse grafiek van cryptocurrency exchange Coinbase

Zoals hierboven te zien is heeft de koers van bitcoin een flinke run gemaakt sinds maart. Dat we niet direct door de $10.000 vliegen is dan ook niet verwonderlijk. Zoals ik eerder al aangaf in onze omgeving voor members, zou het waanzinnig zijn als we support vinden op de 50 dagen moving average (MA) van de wekelijkse chart. Als we bullish signalen gaan zien op bijvoorbeeld De 4-uurs chart, rond de $8.600 en waar de 200 dagen MA ligt, dan zouden we mogelijk langzaam kunnen terugkopen. Een belangrijkere zone ligt rond de $8.200. Als we door bovenstaande rode streep in de chart zakken kunnen we een aanzienlijk diepere retrace krijgen. Zeker de hogere tijdframes lijken nu wat af te koelen, maar duiden nog niet op een complete trendommekeer. Het nadeel is dat je deze ook pas vrij laat zou spotten door de grote volatiliteit. Het is dus zaak om je goed voor te bereiden op beiden, zodat je zowel bij een daling als een stijging controle houdt over de markt.

Waar ik al mee begon wil ik mee eindigen. Zorg dat je goed voorbereid op pad gaat en weet wat er in de markt gebeurt. Ga niet in je voetbalkleding met bal onder de arm naar het tennisveld toe. Ik kan je garanderen dat je dan geen bal raak zult slaan!

Meer van mij horen, lezen en zien? Meld je dan aan voor een gratis proefperiode van 30 dagen op onze omgeving voor members en ontvang uitleg, trading signals en meer!

– Advertentie –

Leave a Reply