Bitcoinblog

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De laatste halte voor vertrek

By 10 juli 2020No Comments

Ja, de monologen over hoe we ervoor staan kunnen jullie waarschijnlijk wel dromen. Daarom gaan we maar gelijk aan de slag met de grafieken! Wat valt daar op en waar hebben we mooie setups?

Zoals vanmorgen gedeeld in de omgeving voor members lag er een hele mooie setup op de lagere tijdframes.

– Advertentie –

bitcoin_BTC_koers_analyse_michiel_ipenburg_laatste_halte_voor_vertrek_30_minutenAfbeelding 1: 30 minuten grafiek van bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase

Zoals hierboven te zien hebben we ten opzichte van gisteravond een bullish divergence. Dit was de setup waar ik naar zocht. Een koopactie rond de $9.120-9.140 met een stop-loss rond de $9.100 geeft een risico van ongeveer een half procent; dat is natuurlijk ideaal. Als de koers van bitcoin (BTC) vanaf nu alsnog hieronder breekt is het signaal niet meer actief en wil je eruit zijn.

De hogere tijdframes geven een iets ander beeld. Hier zal er goede weerstand zijn en te beginnen op de $9.250. Hier hebben we de dag geopend en dat is tevens de medium Bollinger band. 

bitcoin_BTC_koers_analyse_michiel_ipenburg_laatste_halte_voor_vertrek_dagelijks_grafiekAfbeelding 2: dagelijkse grafiek van bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase

Zoals hierboven goed te zien zijn we ook eergisteren neergeslagen door de 50 dagen moving average (MA)(blauwe lijn). Dit zal zeker ook een sterke weerstand vormen. Dus het lijkt erop dat we een hele leuke setup gevonden hebben, maar deze kan elk moment ook naar beneden breken; vandaar de stop-loss.

Niet voor niets lijkt dit echt de laatste halte voor we diep de $8.000 in zouden zakken. Als er nog een greintje bullish is moet het op deze setup lukken met targets van ongeveer $9.800.

Uiteraard zijn dit de lagere tijdframes en geven de hogere tijdframes uiteindelijk de doorslag en kiezen een richting. Deze zou logischerwijs naar beneden zijn. Daarbij is mijn grootste interesse nog altijd de $7.400.

Laten we hopen dat we in ieder geval flink in beweging gaan komen.

Hiermee in lijn zou bijvoorbeeld een VeChain (VET), die een waanzinnige run heeft gehad, nog één halte maken voor een vrij diepe retrace.

bitcoin_BTC_koers_analyse_michiel_ipenburg_laatste_halte_voor_vertrek_vechainAfbeelding 3: 4-uurs grafiek van VeChain (VET) op cryptocurrency exchange Coinbase

Meer van mij zien, lezen en horen?  Meld je dan aan voor een gratis proefperiode van 30 dagen op onze members-omgeving en ontvang koersupdates, educatie, trading signals en meer!

– Advertentie –

Leave a Reply