Bitcoinblog

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

By 7 augustus 2020No Comments

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg, maar had toch een mooie ontdekking deze week.

Zeker een jaar geleden of anderhalf geleden kwam Travala (AVA) voorbij. Geïnteresseerd in het model en dat je via dat platform al met crypto dingen kon boeken kocht ik wat coins. Helaas was de enorme waslijst aan verschillende cryptocurrency exchanges voor mij een reden om drastisch te knippen en orde te creëren. Jammer voor al die kleine coins/exchanges, ze gingen leeg!

– Advertentie –

Afgelopen weken was dan echt die doorbraak van AVA met als hoogtepunt; de toevoeging op Binance. Toch begon het ergens te borrelen. Had ik niet toch nog ergens wat van die coin bewaard? Travala was namelijk één van die projecten waar ik wel wat in zag. Bij het checken van exchange nummer een trof ik helaas een lege wallet. Uiteraard was wallet nummer twee ook keurig tot de laatste satoshi geleegd. Maar bij het bekijken van exchange nummer drie was het raak! Gelukkig had ik nog wat AVA en qua timing kon het niet beter. AVA was net een half uur live op Binance en zonder morren kon ik afscheid nemen na een stijging van maar liefst 3.000%.

Dit is denk ik wel de essentie van de huidige/komende blockchain-projecten. Er zit ontzettend veel rek in voor de toekomst. Ondanks mijn voorzichtigheid momenteel ben ik ervan overtuigd dat blockchain de komende 5 tot 10 jaar een enorme opmars gaat maken. Bij het daadwerkelijk oplossen van een probleem of slimme toepassing zullen er gigantische stijgingen zijn. Uiteraard zullen we in de members-omgeving inspringen op koersstijgingen door handelssignalen uit te geven!

Veel bedrijven zullen gaan kijken naar blockchain-oplossingen. Laten we deze techniek dus vooral omarmen en blijf het zeker volgen.

Bitcoin

Op dit moment consolideert bitcoin net onder de $12.000-weerstand. Wat een logische beweging zou zijn is het pakken van de liquiditeit boven deze zone. Dat zou zomaar eens een move naar de $12.800 kunnen opleveren voordat er een correctie komt.

bitcoin_BTC_koers_volgens_michiel_BTC_en_temperatuur_stijgen_door_grafiekAfbeelding 1: drie-dagelijkse grafiek van bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase

Zo dicht onder een weerstand consolideren en dan zonder testen omlaag zakken lijkt erg vreemd. Er zullen een hoop stop-losses en buy orders liggen rond en net boven de $12.000 op dit moment. Waarom zou je daar geen gebruik van maken? Support zou op korte termijn op de $11.300 moeten liggen. Uiteindelijk zou een correctie in de $10.000-zone nog geek probleem vormen.

Ethereum

De koers van ethereum (ETH) kent een soortgelijk verloop. Met de huidige weerstand rond de $400, zou een move naar de $450 zomaar een feit kunnen zijn. Als we terug zouden zakken naar de $325, dan zou er nog steeds een bullish case zijn. Hoe ver gaan we komen? Ik ben heel benieuwd en ga het op de voet volgen. Uiteraard pak ik op realistische punten wel winst. Wat de markt kan altijd omslaan (zie maart) zeker met het huidige economische klimaat.

Wil jij nou elke werkdag een video-update over de markt ontvangen, trading signals ontvangen, educatieve video’s bekijken en meepraten over nieuwe ontwikkelingen enprojecten? Meld je dan aan als member van Crypto Insiders en probeer 30 dagen gratis!

– Advertentie –

Leave a Reply