blog

De hype is real: er wordt steeds meer gezocht naar bitcoin block halving op Google

By 31 januari 2020No Comments

Er wordt steeds meer gezocht naar ‘bitcoin halving’ op Google. Dat blijkt uit statistieken van Google. Niet gek ook, dit jaar vindt de derde bitcoin block halving plaats.

Tijdens de bitcoin block halving wordt de beloning voor miners gehalveerd. Deze beloning is tegelijkertijd de instroom van nieuwe bitcoins. Veel analisten verwachten dat dit een positieve impact kan hebben op de bitcoin koers.

Hieronder zie je de interesse naar het zoekwoord bitcoin halving. Het gaat hier om een indexcijfer. De interesse van nu wordt vergeleken met de piek van het aantal zoekopdrachten in juli 2016, tijdens de vorige bitcoin block halving.

Cijfers van Google Trends

Meer interesse dan in 2016

Wat opvalt is dat er nu al redelijk wat interesse is voor de bitcoin halving. Tijdens de vorige bitcoin block halving kwam deze interesse pas laat op gang. Pas toen de bitcoin block halving plaatsvond schoot het aantal zoekopdrachten omhoog.

Nu is dat anders. Steeds meer mensen weten over de halving. Zelfs traditionele nieuwsplatforms schrijven over de bitcoin block halving. Denk bijvoorbeeld aan het Amerikaanse CNBC, die er regelmatig aandacht aan besteedt.

In Slovenië wordt het meest gezocht naar bitcoin block halving

Verder valt op dat de bitcoin block halving vooral populair is in Europa. In Slovenie wordt het meest gezocht naar dit trefwoord, gevolgd door Nederland. Zwitserland en Oostenrijk sluiten de top 5 af.

Wat is het effect van de bitcoin block halving op de prijs?

Veel analisten kijken reikhalzend uit naar de bitcoin block halving. Deze halving heeft direct invloed op het tempo van het aanbod van bitcoin. Daalt de instroom van nieuwe bitcoin, maar blijft de vraag gelijk? Dan kan de prijs van bitcoin zomaar flink stijgen in 2020 en 2021.

Op Twitter is het stock-to-flow model van PlanB erg populair. Dit model houdt rekening met het afnemende tempo van het aanbod van bitcoin. In de afgelopen tien jaar heeft bitcoin het model feilloos gevolgd. Blijft bitcoin het pad van het model volgen? Dan kan de koers over een paar jaar zomaar 100.000 dollar worden.

Leave a Reply