blog

Dave Portnoy lijnrecht tegenover Pompliano: ‘Bitcoin is een ponzi’

By 25 september 2020No Comments

Dave Portnoy, oprichter van Barstool Sports, onthulde gisteren in een podcast met Anthony Pompliano hoeveel cryptocurrency hij op dit moment bezit. Portnoy heeft overigens geen goed woord over voor wat betreft cryptocurrency: ‘Het is een grote Ponzifraude.’

Portnoy’s korte cryptocurrency avontuur

In augustus begon Dave Portnoy met veel enthousiasme aan zijn cryptocurrency-avontuur. Dat hield hij nauwelijks een maand vol, daarna hij klaagde over de volatiliteit van bitcoin. Eind augustus verkocht hij al zijn bitcoins. Maar hield hij daarna wel nog wat altcoins vast? Het is namelijk bekend dat Portnoy ooit Chainlink heeft gehad.

“Nee, ik heb niets meer in cryptocurrency op dit moment,’ vertelt Portnoy aan Pompliano, “De dingen die ik het meest mis zijn de memes.”

Aan Anthony Pompliano vertelt hij vervolgens dat hij ooit meer dan één miljoen dollar aan bitcoin vasthield.

Bitcoin is volgens Portnoy een Ponzi-schema

Dave Portnoy blikt niet positief terug op zijn crypto-avontuur: ‘Het is een grote Ponzifraude. Je stapt in, en je moet hopen dat je niet de enige bent die overblijft met je zak munten. Het is niet anders dan bij de aandelenmarkt, iedereen pompt zijn eigen bezittingen.’

Maar Anthony Pompliano liet het daarbij niet zitten. Hij ging de twijfels van Portnoy tegen door uit te leggen wat volgens hem de sterke punten van bitcoin zijn:

“Bitcoin is sterker dan wat dan ook ter wereld. Er is geen overheid of individu dat bitcoin kan hacken omdat bitcoin het sterkste computernetwerk ter wereld is. Het heeft meer rekenkracht dan wat dan ook.”

Maar Portnoy komt ooit weer terug

Pompliano stelde voor dat Portnoy in cryptocurrency kan investeren voor de lange termijn, in plaats van de koers actief te bekijken om alleen maar snel winst te maken.

Zijn argumenten hebben tot op zekere hoogte gewerkt. Portnoy beloofde dat hij ooit zou terugkeren naar de crypto-markt, maar hij vertelt nog niet op welke termijn.

Leave a Reply