blogExchanges

Cryptocurrency beurs Binance klaagt journalisten van Forbes aan voor misleidend nieuws

By 19 november 2020No Comments

Cryptobeurs Binance heeft een rechtszaak aangespannen tegen Forbes Media en twee van zijn journalisten, Michael del Castillo en Jason Brett. Binance beweert dat een artikel op de website misleidend was. De cryptobeurs eist twee vergoedingen, één ter compensatie en één als straf.

Waar gaat het over?

Het gaat over een artikel van Forbes op 29 oktober. Volgens Forbes beschrijft een document genaamd Tai Chi een plan om opzettelijk toezichthouders uit de Verenigde Staten omzeilen.

Binance zou de winsten vanuit een Amerikaans dochterbedrijf door willen sluizen naar het moederbedrijf. Daardoor kan Binance in de Verenigde Staten opereren, maar buiten de Amerikaanse handhaving vallen.

Misleidende verklaringen in artikel

Het team achter Binance vindt deze uitspraken ongegrond, en heeft woensdag een aanklacht ingediend bij de United States District Court of New Jersey. Binance verklaart dat het verhaal “talrijke valse, misleidende verklaringen over Binance bevat”.

Volgens Binance heeft het bedrijf het Tai Chi document niet geschreven en zou de regeling die daarin staat nooit zijn uitgevoerd. Binance beweert ook dat Harry Zhou, naar verluidt de auteur van het document, nooit voor het bedrijf heeft gewerkt.

Eerder zou Binance al een brief hebben geschreven naar Forbes waarin de cryptobeurs vroeg om het artikel te verwijderen. Ook vroeg Binance om een verontschuldiging. Op het moment van schrijven staat het artikel van Forbes nog steeds online.

Forbes staat nog steeds achter verslaggeving

Matt Hutchison is hoofd communicatie bij Forbes. In een reactie aan Cointelegraph zei hij: “We staan achter onze verslaglegging.”

De drempel voor een succesvolle rechtszaak tegen journalisten en mediaorganisaties is hoog. Eisers moeten in het algemeen bewijzen dat de gedaagde heeft gehandeld door “roekeloos de waarheid te negeren” of door bewust valse statements te maken.

Een ander element van een succesvolle rechtszaak is dat Binance moet bewijzen dat er materiële schade is geleden. Volgens Binance gaat het om een schade die “in de miljoenen dollars loopt” als gevolg van het artikel. Dat hoopt de cryptobeurs in deze rechtszaak te bewijzen.

Het artikel van Forbes teruglezen? Dat kan hier. 

Leave a Reply