blogExchanges

Cryptobeurs Kraken in 2022 naar de Amerikaanse beurs

By 19 juni 2021No Comments

De Amerikaanse cryptobeurs Kraken kan net zoals Coinbase naar de beurs. Dat vertelde CEO Jesse Powell in een interview met Bloomberg TV. Volgens Powell is deze stap een mooie nieuwe fase voor het bedrijf in zijn missie om “crypto naar de wereld te brengen.”

Minimaal een jaar aan voorbereiding

Volgens Powell doet Kraken momenteel “voorwerk” om in de komende 12 tot 18 maanden naar de beurs te gaan. Op de vraag of Powell een waardering kon geven voor de aankomende beursgang, kon hij geen antwoord geven.

Eerder in juni was het management van Kraken nog aan het twijfelen, vanwege de matige prestaties van de aandelen van Coinbase na de direct listing in april. Ook is Kraken naar eigen zeggen ‘te groot’ om naar de beurs te gaan via een fusie met een special-purpose overnamebedrijf.

Nu deze twee opties waarschijnlijk van tafel zijn, zou dit kunnen betekenen dat Jesse Powell een initial public offering nastreeft. Bij een initial public offering worden nieuwe aandelen aangeboden, in plaats van bestaande aandelen zoals dat bij een direct listing wel het geval is.

Grote kapitaalinjectie

Onlangs heeft Kraken al steun ontvangen van RIT Capital Partners, een investeringsmaatschappij met 5,3 miljard dollar in beheer. Kraken zou naar verluidt van plan zijn om nog meer kapitaal aan te trekken, in aanloop van de beursgang in 2022.

De cryptobeurs heeft meer dan 6 miljoen klanten en bedient 190 landen, maar blijft op zoek naar uitbreiding van zijn bereik. Volgens CoinTelegraph is India het volgende land op dat lijstje. Hoewel de regering van dit land streng optreedt tegen cryptocurrency, is Kraken toch geïnteresseerd om zijn diensten aan te bieden aan India.

Een banklicentie

Een mogelijke beursgang van Kraken zou nog meer legitimiteit aan de cryptosector kunnen geven. Vorig jaar kreeg de cryptobeurs al een banklicentie in Wyoming, een mooie mijlpaal voor de cryptobeurs. Daarmee kan de beurs werken aan nieuwe producten, zoals een renteproduct of belastingproduct.

Leave a Reply